Στα αζήτητα του νεκροτομείου Βόλου δύο άνθρωποι που έζησαν και πέθαναν μέσα στα σκουπίδια

Κανείς δεν γνωρίζει με πραγματικούς αριθμούς τη διάσταση της αστεγίας στον Βόλο, αλλά μια βόλτα στο κέντρο της πόλης αποδεικνύει διά γυμνού οφθαλμού πόσοι είναι οι παραμελημένοι αυτού του κόσμου, χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται για την τύχη τους.
Άνθρωποι, νέοι σε ηλικία, που έζησαν χωρίς φαγητό και ρεύμα, μέσα στα σκουπίδια και το κρύο, πέθαναν μέσα σε λίγες ημέρες και βρίσκονται στα αζήτητα του νεκροτομείου, περιμένοντας τον δήμο για να τους θάψει καθώς κανείς δεν ενδιαφέρεται γι΄αυτούς, ούτε στον θάνατο.
Δίπλα σε έναν κάδο με σκουπίδια βρέθηκε σε ημιθανή κατάσταση πριν επτά ημέρες στο κέντρο του Βόλου ένας άστεγος 51χρονος από την Βουλγαρία και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο το ΕΚΑΒ, με έντονους πόνους στο πόδι. Πέθανε από πνευμονικό οίδημα μέσα σε λίγη ώρα. Ο οργανισμός του είχε καταρρεύσει και οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τον σώσουν.

Η σορός του παραμένει στο νεκροτομείο του Βόλου και κανένα συγγενικό του πρόσωπο δεν έχει εντοπιστεί στον Βόλο ή στην γειτονική χώρα γι΄αυτό και θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ταφή του με έγγραφο της κοινωνικής υπηρεσίας προς τον δήμο Βόλου.
Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε και για τον 52χρονο άστεγο που ζούσε σε μια παράγκα γεμάτη σκουπίδια στην οδό Μαυροκορδάτου. Με καταγωγή από περιοχή περιφερειακά του Βόλου, οι κοινωνικές υπηρεσίες δεν έχουν βρει ανταπόκριση από συγγενείς του για να διευθετήσουν τα διαδικαστικά της κηδείας του δικού τους ανθρώπου, που ζούσε άπορος, χωρίς φαγητό, νερό και ρεύμα, σε μια αποθήκη χωρίς πόρτα. Μέσα στην αποθήκη τον βρήκε νεκρό η αστυνομία, 4 ημέρες μετά τον θάνατό του, στις 5 Φεβρουαρίου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ