Νέα Δημοκρατία: Οι 31 νέοι υποψήφιοι βουλευτές που πήραν το Ο.Κ. – Οι κάτω των 40 στην πρώτη γραμμή

Η «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» μεταφέρει αποκλειστικά το πρώτο κύμα των «γαλάζιων» υποψηφίων, εκπροσώπων της νέας γενιάς, που ασφαλείς πληροφορίες επιμένουν ότι έχουν πάρει το «πράσινο φως» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κατόπιν ενδελεχούς προεργασίας από την τριανδρία Μπρατάκου, Μαρινάκη, Νέζη, που ακτινογράφησαν τα εκατοντάδες βιογραφικά ανά την επικράτεια, το Μαξίμου έδωσε το σύνθημα για την οριστικοποίηση της πρώτης δόσης των υποψηφίων.

Η επιλογή να προηγηθεί χρονικά η προαναγγελία των υποψηφίων κάτω των 40 ετών συμβολίζει και την έμφαση στις πολιτικές υπέρ της νέας γενιάς. Κομματικές πηγές τονίζουν ότι είναι φανερή η ανανέωση, με τον μέσο όρο ηλικίας να έχει πέσει αισθητά. Και συμπληρώνουν ότι οι υποψήφιοι κάτω των 40 ετών αναμένεται να αυξηθούν τις επόμενες εβδομάδες. Οι υποψήφιοι, που κατ’ αποκλειστικότητα παρουσιάζει σήμερα η «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», έχουν ήδη ενημερωθεί από την Πειραιώς να ξεκινήσουν τον προσωπικό τους αγώνα.

Ποιοι είναι
Στην Α’ Αθήνας ο 36χρονος Όμηρος Τσάπαλος, σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, θα δώσει τη μάχη του σταυρού, ενώ στην ίδια Περιφέρεια απαντά και η 32χρονη Πώλα Δαμιανού, δικηγόρος με ενασχόληση στην Αυτοδιοίκηση.

Στη μάχη της Α’ Αθήνας ρίχνεται η 36χρονη Μάριαμ Σακίμπ, ελληνολιβυκής καταγωγής, πολιτικός μηχανικός και η Θέκλα Παρασκευούδη, παιδοψυχολόγος με ΜΒΑ και μεταπτυχιακά στη Δημόσια Διοίκηση.

Στον Βόρειο Τομέα Β’ Αθηνών κατεβαίνει ο Μανώλης Κουτσογιαννάκης, 39 ετών, καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης και διευθυντής Κέντρων Μέσης Εκπαίδευσης. Στην ίδια Περιφέρεια και ο 34χρονος Χρήστος Σούλης, τομεάρχης Περιβάλλοντος της ΝΔ.

Στον Δυτικό Τομέα κατέρχεται η 30χρονη οικονομολόγος Μαριάννα Τουμαζάτου, αντιδήμαρχος Αγ. Βαρβάρας. Στον Νότιο Τομέα ρίχνεται στη μάχη ο 40χρονος Νίκος Κανέλλος, διδάκτορας του ΕΜΠ στον τομέα Οικονομικής και Στρατηγικής Ανάλυσης. Εκ νέου υποψήφια είναι η δικηγόρος Ιωάννα Γκελεστάθη, επικεφαλής του τομέα Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ. Στην ίδια Περιφέρεια κατέρχεται η δικηγόρος Παταπία Καπράλου, με ειδίκευση στο Δημόσιο Δίκαιο, αλλά και ο Τάσος Κορίλλης.

Στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών κατέρχεται εκ νέου υποψήφιος ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης και ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Μιχάλης Κουμεντάκος. Στον Βόρειο Τομέα θα είναι υποψήφια η Φωτεινή Βρύνα, στον Δυτικό Τομέα ο πρώην δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Καλογερόπουλος και ο Μπάμπης Καραθάνος. Στην αν. Αττική, η πρώτη επιλαχούσα το 2019, Βάσω Κόλλια.

Στη Β’ Πειραιά θα είναι πάλι υποψήφιος ο προερχόμενος από την ΟΝΝΕΔ 37χρονος, Γιώργος Βρεττάκος, μηχανολόγος-μηχανικός, με μεταπτυχιακό στη Διαχείριση Ενέργειας & Περιβάλλοντος. Στην ίδια Περιφέρεια κατεβαίνει και ο 34χρονος Γιώργος Πούτος, επιχειρηματίας στην εστίαση, διατελέσας πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σαλαμίνας.

Επίσης, η Σταυρούλα Βουτυράκου, 38 ετών, με μεταπτυχιακό στις Εκπαιδευτικές Ανάγκες ατόμων με αναπηρία και τομεάρχης Ειδικής Αγωγής της ΝΔ.

Στην Ανατολική Αττική, ο 39χρονος Νεκτάριος Καλαντζής διεκδικεί μια θέση στο Κοινοβούλιο. Είναι οικονομολόγος και υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πειραιά, πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδας.

Κατέρχεται επίσης η 34χρονη Κλεοπάτρα Τριανταφυλλίδου, ανώτατο στέλεχος επιχειρήσεων logistics, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Εταιρείας Διαχείρισης Διαμετακομιστικών Κέντρων.

Στη Δυτική Αττική κατεβαίνει η δημοσιογράφος Σουζάνα Καλτουρουμίδου, 34 ετών, απόφοιτος Ψυχολογίας. Νέα δικηγόρος και η 27χρονη Μαρία Πανοηλία θα ριχτεί στη μάχη του σταυρού στη Δυτική Αττική.

Θεσσαλονίκη
Στο ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης βρίσκει μία θέση η 40χρονη δικηγόρος Αφροδίτη Νέστορα, με ειδίκευση στο Τραπεζικό Δίκαιο. Στη Β’ Θεσσαλονίκης κατεβαίνει η 38χρονη Άρτεμις Αγαθοκλέους, κυπριακής και ποντιακής καταγωγής, μέλος του ΔΣ του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων «ΕΛΠΙΔΑ». Υποψήφια θα είναι ακόμα η Φεβρωνία Τύρη, απόφοιτος ΕΚΠΑ και εργαζόμενη στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού.

Στην ίδια Περιφέρεια θα είναι υποψήφιος ο ορμώμενος από την ΟΝΝΕΔ Φάνης Παππάς.

Στην Καρδίτσα θα είναι υποψήφιος, ο προερχόμενος από την ΟΝΝΕΔ, 36χρονος Φώτης Βρέκος, οικονομολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ).

Στη Δράμα υποψήφιος θα είναι ο 40χρονος δικηγόρος Μιχάλης Τάσσου, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου και αντιδήμαρχος Πληροφορικής. Η 29χρονη Παρασκευή Παπαδοπούλου, απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήµης του Δημοκριτείου θα είναι από τα πολύ νεαρά ονόματα στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Στη Μεσσηνία, η Μαριλένα Γυφτέα, η οποία είναι δημοσιογράφος, 38 ετών, με έντονη κοινωνική δραστηριότητα ως αντιπρόεδρος του Τμήματος Καλαμάτας, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Στη Λάρισα θα είναι υποψήφιοι ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Χρήστος Καπετάνος και η Ρένα Καλαριώτου.
Πηγή: Εφημερίδα Απογευματινή