ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση για τον Πολάκη – Τα μηνύματα της Κουμουνδούρου

Αναταράξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και σφοδρές αντιδράσεις στα κόμματα της Αντιπολίτευσης συνεχίζει να προκαλεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης.

Μετά την «καρατόμηση» από τη θέση του τομεάρχη Διαφάνειας, σήμερα στις 5 το απόγευμα συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος όπου αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το μέλλον του Σφακιανού βουλευτή.

Δηλαδή, εάν θα υπάρξει οριστική ρήξη μεταξύ των δύο πλευρών ή αν θα βρεθεί κάποια άλλη λύση ώστε να μην χωρίσουν οι δρόμοι ΣΥΡΙΖΑ με Πολάκη.

Το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ πάντως είναι βαρύ, ωστόσο, υπάρχουν φωνές που αντιδρούν στην έξοδο του βουλευτή από τα ψηφοδέλτια.

Από τη στιγμή που ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να προχωρήσει σε προσωπικές πολιτικές εκτός γραμμής, βάζοντας με την ανάρτησή του στο στόχαστρο δημοσιογράφους, δικαστές και δικαστικούς, αποφασίστηκε από την Κουμουνδούρου ότι πρέπει να μπει ένα «φρένο» σε τέτοιες πρακτικές.

Από την πρώτη στιγμή, η Κουμουνδούρου ξεκαθάρισε ότι δεν δεχθεί εφεξής προσωπικές πολιτικές και ατζέντες εκτός των συλλογικών αποφάσεων ενώ εστάλη και το μήνυμα ότι τα όργανα του κόμματος δεν εκβιάζονται αναφορικά με το ποιοι θα «χωρέσουν» στα ψηφοδέλτια.

Το παρασκήνιο της ρήξης
Μετά την ανάρτηση Πολάκη για βαθύ κράτος στην οποία ταυτόχρονα έβαλε στο στόχαστρο δημοσιογράφους και δικαστές, η Κουμουνδούρου έστειλε σαφέστατο μήνυμα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του προχώρησε σε άδειασμα του Παύλου Πολάκη μετά την ανάρτησή του, απειλώντας να τον θέσει εκτός ψηφοδελτίων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του. Έχει επίσης αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του από τα μέλη του και πολύ περισσότερο τα στελέχη της ηγεσίας» ανέφεραν πηγές της Κουμουνδούρου» απαντώντας στην εκτός γραμμής ανάρτηση του Παύλου Πολάκη.

Οι ίδιες πηγές μάλιστα σημειώνουν πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του».

Χθες, υπήρξαν νέα επεισόδια στο σήριαλ με τον Πολακη. Αρχικά ο Γιάννης Ραγκούσης ο οποίος ανέλαβε τομεάρχης Διαφάνειας στη θέση του Πολάκη, αναφέρθηκε στη επίμαχη ανάρτηση Πολάκη για το «βαθύ κράτος» τονίζοντας πως «οι πολιτικές δηλώσεις του Παύλου Πολάκη όπως διατυπώθηκαν στη χθεσινή του ανάρτηση είναι απολύτως αντίθετες με τις ομόφωνα εγκεκριμένες προγραμματικές μας εξαγγελίες για τη λειτουργία του κράτους, της δικαιοσύνης και των θεσμών».

Ωστόσο αργότερα, ο κ. Ραγκούσης αποφάσισε να αξιοποιήσει την τελευταία ανάρτηση του Σφακιανού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα τις αναφορές για την Σοφία Νικολάου.

«Μετά τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παύλος Πολάκης για την αγορά πολυτελούς κατοικίας από την κ. Σοφία Νικολάου, θεωρούμε αυτονόητη και επιβεβλημένη την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, ο οποίος έχει στη διάθεσή του και το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ» τόνισε ο κ. Ραγκούσης ο οποίος υπενθυμίζεται ότι ανέλαβε την θέση του τομεάρχη Διαφάνειας στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την «καρατόμηση» Πολάκη.

Ο κ. Ραγκούσης μάλιστα υποστηρίζει ότι «η ΝΔ και ο Πρόεδρός της, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλουν να τοποθετηθούν άμεσα και δημόσια».

Νέα ανάρτηση Πολάκη
Λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση όπου θα συζητηθεί η «υπόθεση Πολάκη» , ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε νέα ανάρτηση.

Αυτή τη φορά επιτέθηκε σε κανάλια ενώ φαίνεται πως εμμένει στα όσα έγραψε σε προηγούμενη ανάρτησή του στοχοποιώντας δημοσιογράφους.

Πηγή: www.in.gr