Δια βίου αφαίρεση άδειας σε αντιεμβολιαστή γιατρό του Βόλου – Η πρώτη απόφαση στη χώρα

Από τον Δεκέμβριο του 2021 μόλις πριν ένα μήνα ολοκλήρωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας τον πειθαρχικό έλεγχο και εξέδωσε ομόφωνη απόφαση ποινής για τον αντιεμβολιαστή γιατρό Ν. Μ, σύμφωνα με αποκλειστικές  πληροφορίες που δημοσιεύουν τα gegonota.news. Είναι η πρώτη απόφαση σε ιστορία Ιατρικού Συλλόγου της χώρας που αφαιρεί δια βίου την άδεια από μέλος της.

Εχουν επιβληθεί ποινές σε αντιεμβολιαστές γιατρούς, αλλά αφαίρεση άδειας ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος , δια βίου , είναι η πρώτη.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας μέσω του Πειθαρχικού Συμβουλίου του αφαίρεσε δια βίου την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και του επέβαλε σχεδόν 50.000 ευρώ πρόστιμο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες. Η ποινή επι του προστίμου είναι εφέσιμη, ενώ η ποινή για την αφαίρεση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη. Δηλαδή από την ημέρα που εκδόθηκε η απόφαση και του κοινοποιήθηκε , θα έπρεπε να έχει κλείσει το ιατρείο του, γεγονός που δεν έχει συμβεί. Χθες ασθενής  έκλεισε κανονικά ραντεβού συνομιλώντας με τον ίδιο.

Λειτουργεί κανονικά το ιατρείο του
Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας συγκεντρώνοντας όλες τις καταθέσεις των προσώπων που έχασαν τους συγγενείς τους από τις συμβουλές του , εκτίμησε πως δεν μπορεί να ασκεί ιατρική πρόσωπο «επικίνδυνο για τους ασθενείς και την δημόσια υγεία».
Το γεγονός ότι το Ιατρείο του παραμένει ανοιχτό εγείρει ερωτήματα για την στάση της Πολιτείας και ειδικότερα του ΕΟΠΠΥ, αλλά και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου που εκδίδει και αφαιρεί άδειες γιατρών. Ένα όμως κεντρικό ερώτημα είναι εάν ο Ιατρικός Σύλλογος έχει αποστείλει την απόφαση για εφαρμογή και εάν έχει αφαιρεθεί η βεβαίωση λειτουργίας του ιατρείου του από τον ΙΣΜ, ο οποίος έχει την ευθύνη έκδοσης βεβαιώσεων.

Ο Ν. Μ χορηγούσε κοκτέιλ αντιβιοτικών, βιταμινών και ασπιρινών σε ασθενείς με κορωνοϊό και σύμφωνα με τις καταγγελίες συγγενών προσώπων που πέθαναν, τους απαγόρευε να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο του Βόλου. Εδθνε δική του  συνταγή κατά του κορωνοϊού , αποτρέποντας τους ασθενείς να πάνε στο Νοσοκομείο.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, είχε δεχθεί από το φθινόπωρο του 2021 καταγγελίες για τον συγκεκριμένο γιατρό, ο οποίος όχι μόνο δεν πίστευε στην αποτελεσματικότητα προστασίας του εμβολιασμού, αλλά και στον ίδιο τον κορωνοϊό .
Ο γιατρός ήταν «θεός» σε εκκλησιαστικές, παραεκκλησιαστικές ομάδες και ομάδες αντιεμβολιαστών
Η υπόθεσή του έχει οδηγηθεί στην Εισαγγελία που ανέμενε τις αποφάσεις του Ιατρικού Συλλόγου. Εχει καταγγελθεί για το θάνατο μιας 60χρονης γυναίκας, ενώ κινδύνεψε από τις συμβουλές του και ο σύζυγός της . Ο σύζυγος της θανούσης, αφού ανάρρωσε και πέρασαν οι μεγάλες περιπέτειες, αποφάσισε μέσω της καταγγελίας του να γνωστοποιήσει όσα συνέβησαν στη δική του οικογένεια και παράλληλα να σταματήσει την “επικίνδυνη” δράση του ιατρού.
Συνήγορος του καταγγελλόμενου ιατρού παθολόγου, μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, εμφανίστηκε ο Νίκος Αντωνιάδης, ο δικηγόρος που έγινε ευρέως γνωστός για τις απόψεις, που εκφράζει κατά των εμβολίων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ