Συμβασιούχος σταθμάρχης: «Είμαι συντετριμμένος αλλά δεν θεωρώ ότι έχω ευθύνη για την τραγωδία»

ΟΣΕ ΒΟΛΟΣ
ΟΣΕ ΒΟΛΟΣ

Την πόρτα του εφέτη ανακριτή πέρασαν το πρωί ο επιθεωρητής του ΟΣΕ και δύο σταθμάρχες για την τραγωδία στα Τέμπη.
Την πόρτα του εφέτη ανακριτή πέρασαν το πρωί της Παρασκευής ο επιθεωρητής του ΟΣΕ και οι δύο σταθμάρχες στους οποίους έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Οι τρεις τους αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις για λάθη που έγιναν το μοιραίο βράδυ και είχαν το τραγικό αποτέλεσμα της σύγκρουσης των τρένων. Ο επιθεωρητής καλείται να απαντήσει γιατί έβαλε βάρδια μόνο του τον 59χρονο σταθμάρχη και ο παλαιότερος σταθμάρχης να εξηγήσει γιατί έφυγε νωρίτερα και ποιος διόρθωσε με μπλάνκο την ώρα στο βιβλίο βαρδιών. Ο συμβασιούχος σταθμάρχης από την πλευρά του, φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με το Star, «είμαι συντετριμμένος, έχω να κοιμηθώ δύο εβδομάδες. Δε θεωρώ ότι έχω ευθύνη για την τραγωδία».

«Ήταν πάντοτε στη διάθεση των Αρχών»
O επιθεωρητής του ΟΣΕ ο οποίος φέρεται να έβαλε βάρδια μόνο του τον 59χρονο σταθμάρχη χωρίς να έχει την κατάλληλη εμπειρία προσήλθε χωρίς να απαντήσει σε ερωτήσεις.

«Ήταν πάντοτε στη διάθεση των αρχών. Έχει καταθέσει και προανακριτικά και ανακριτικά ως μάρτυρας. Και φυσικά όλες οι εξηγήσεις του θα τεθούν αναλυτικά και με απολογητικό υπόμνημα» είπε ο κ. Γιάννης Γλύκας, δικηγόρος του επιθεωρητή του ΟΣΕ.

Ποιος διόρθωσε με μπλάνκο τις βάρδιες
Την πόρτα του εφέτη ανακριτή πέρασε και ο παλαιότερος σταθμάρχης. Ο Π.Κ. είναι εκείνος που το μοιραίο βράδυ αποχώρησε πριν τελειώσει η βάρδια του. Καλείται να απαντήσει γιατί έφυγε νωρίτερα και ποιος διόρθωσε με μπλάνκο την ώρα στο βιβλίο βαρδιών.

«Λάβαμε προθεσμία προκειμένου να τη μελετήσουμε και να έρθουμε να απολογηθούμε» είπε ο δικηγόρος του. «Θα τα πούμε όλα όταν τελειώσουμε με την απολογία» σημειώνει ο σταθμάρχης.

«Είμαι συντετριμμένος αλλά δεν θεωρώ ότι έχω ευθύνη για την τραγωδία»
Ο συμβασιούχος σταθμάρχης που αμειβόταν με μπλοκάκι και αντιμετωπίζει κι εκείνος κακουργηματικές κατηγορίες, υποστηρίζει ότι έφυγε κανονικά στην ώρα του.

«Είμαι συντετριμμένος, έχω να κοιμηθώ δύο εβδομάδες. Δεν θεωρώ ότι έχω ευθύνη για την τραγωδία» λέει ο συμβασιούχος σταθμάρχης Χ.Π.

Οι δύο σταθμάρχες και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ έμειναν περίπου για μισή ώρα ο καθένας στο γραφείο του εφέτη ανακριτή.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους τους ήταν απαραίτητη η πολυήμερη προθεσμία καθώς όπως είπαν προστίθενται συνεχώς νέα στοιχεία στη δικογραφία.

Πηγή: in.gr