Νίκη Βόλου – Παναθηναϊκός Β’: «Γκέλαραν» οι κυανόλευκοι

Sτο 0-0 «κόλλησαν» Νίκη Βόλου και Παναθηναϊκός Β’ σήμερα το μεσημέρι στο γήπεδο της Νεάπολης για την 15η αγωνιστική της Super League 2.

Στο πρώτος μέρος η Νίκη μπήκε εξαιρετικά και απείλησε δύο φορές με το “καλημέρα”. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 1′, όταν ο Τσουκαλάς δοκίμασε το σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή με την μπάλα να περνάει άουτ, ενώ στο 3′ ο Γαβριηλίδης από πλεονεκτικό σημείο δεν μπόρεσε να κάνει ασίστ την πάσα του Αναστασίου. Η Νίκη συνέχισε να πιέζει και λίγα λεπτά μετά δοκίμασε εκ νέου τα αντανακλαστικά του Μαργκόνο με τον Σιαφά να μην καταφέρνει να βρει δίχτυα στο 8′ και το 10′.

Ελάχιστα μετά τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου, η Νίκη άγγιξε το 1-0 με την σπουδαιότερη της ευκαιρία στα πρώτα 45′. Ο Μιράντα κινήθηκε από τα αριστερά, έκοψε την μπάλα στην περιοχή για τον Σιαφά, το πλασέ του οποίου πέρασε μόλις άουτ. Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση και στο 22′, ο Ταβάρες βγήκε απέναντι από τον Μπάγιτς, μς τον Σέρβο γκολκίπερ να τον σταματά.

Έως και το τέλος του ημιχρόνου η Νίκη συνέχισε να δημιουργεί κινδύνους μπροστά από την εστία των πρασίνων, ωστόσο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 42′ οι κυανόλευκοι ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Σιδερά, με την Τσιοφλίκη να μην υποδεικνύει παράβαση.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε πολύ. Η Νίκη συνέχισε να έχει τον έλεγχο και συνέχισε να πιέζει το «τριφύλλι». Στο 56′ οι κυανόλευκοι απείλησαν εκ νέου τους φιλοξενούμενους, με τον Κρητικό να επιχειρεί το σουτ μετά από κόρνερ του Κάσσου, με την μπάλα να περνάει άουτ. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού ήρθε και η τεράστια διπλή ευκαιρία της Νίκης με τον Παναθηναϊκό να στέκεται και πάλι τυχερός! Ο Γαβριηλίδης σούταρε δυνατά με τον Προδρομίτη να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ με το κεφάλι πριν αυτή περάσει τη γραμμή, ενώ μετά την εκτέλεση ο Κάσσος δοκίμασε το σουτ, με τον Μαργκόνο να απομακρύνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία της αναμέτρησης και κόντρα στη ροή του αγώνα οι «πράσινοι» έφθασαν μία ανάσα από το 0-1. Ο Σερπέζης βγήκε απέναντι από τον Μπάγιτς και πλάσαρε με τον υψηλόσωμο πορτιέρο να του λέει “όχι”. Έως και το τέλος της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι με το 0-0 να παραμένει.

Οι συνθέσεις:

Νίκη Βόλου: Μπάγιτς, Αναστασίου, Ανδρέου, Γρομητσάρης, Κάσσος, Τσουκαλάς (Ολαϊσόλα 65′), Κυριακίδης, Γαβριηλίδης, Σιαφά (Ροχάνο 72΄), Μιράντα, Κρητικός

Παναθηναϊκός Β: Μαργκόνο, Σερπέζης, Σιδεράς, Μαρτίνης, Μάρτινς, Κυριόπουλος (Τουρκοχωρίτης 46′), Κρυπαράκος (Τερεζίου 70′), Προδρομίτης, Ταβάρες (Αντωνίου 87′), Μπιλάλ (Αγκοστίνιο 65′), Καραμπάς (Αθανασακόπουλος 70′)