Ο Τραμπ προβλέπει ότι θα συλληφθεί και καλεί τους διαδηλωτές να “πάρουν το έθνος πίσω”

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι αναμένει να συλληφθεί την επόμενη εβδομάδα και, σε μια επικίνδυνη προτροπή κάλεσε σε διαμαρτυρίες.

“Ζητώ από όλους στο Καπιτώλιο να παραμείνουν ειρηνικοί. Όχι βία!”, είχε ζητήσει από τους υποστηρικτές του στις 6 Ιανουαρίου 2021 ο Ντόναλντ Τραμπ με ανάρτησή του στο Facebook, με τη συνέχεια να είναι γνωστή, σηματοδοτώντας μια “μαύρη σελίδα” στην ιστορία της Δημοκρατίας.

Δύο χρόνια μετά, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε ξανά τους υποστηρικτές του σε διαμαρτυρίες, με αφορμή την… επικείμενη -κατά τον ίδιο- σύλληψή του μετά την έρευνα του εισαγγελέα για το ποσό που φέρεται να είχε καταβληθεί στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς για να εξασφαλιστεί η σιωπή της.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Σάββατο (18/03) ο Τραμπ, αμέσως μετά την επιστροφή του σε αυτά, αναφερόμενος στον εαυτό του, είπε ότι “ο κορυφαίος Ρεπουμπλικανός υποψήφιος και πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα συλληφθεί την Τρίτη της επόμενης εβδομάδας”, προχωρώντας μάλιστα σε μία άκρως επικίνδυνη παρακίνηση προς τους υποστηρικτές του: “Διαμαρτυρηθείτε, πάρτε το έθνος μας πίσω”.