Οικογένεια από τη Ζαγορά οι χασισέμποροι με τα 10,5 κιλά κάναβης

Συγγενείς είναι τα τρια μέλη της εγκληματικής οργάνωσης από την Ζαγορά που  δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κάνναβης. Ο ένας από τους τρεις συλληφθέντες είναι 25 χρονών. Επιπλέον, στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη -11- άτομα, και πιο συγκεκριμένα -10-  άνδρες και 1 γυναίκα, κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, ως αγοραστές-παραλήπτες ναρκωτικών ουσιών. Τα 11 άτομα ηταν πελάτες και οι τρεις όχι μονο ήταν διακινητές, αλλά και καλλιεργητές. Ηταν έτοιμοι να ρίξουν στην αγορά  ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -10.455,02- γραμμαρίων, επιμερισμένη -13- πλαστικά δοχεία.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που ξεκίνησε χθες (17-03-2023) τις πρωινές ώρες σε περιοχές της Μαγνησίας, συνελήφθησαν 3 άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για σύσταση εγκληματικής ομάδας, παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, της νομοθεσίας περί όπλων, της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, της νομοθεσίας περί ραδιοσταθμών και της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Σχετικά με τη δράση της εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της, τουλάχιστον από τα μέσα Νοεμβρίου του 2022, δραστηριοποιούνταν στην αποθήκευση και μετέπειτα διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου χρηματικού οφέλους.


Kentavros