Σασμός” στον ΣΥΡΙΖΑ – Πώς επέστρεψε ο Πολάκης στα Πολάκης

Επανέρχεται κι επισήμως στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφιος στα Χανιά ο Παύλος Πολάκης μετά από απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Για την επιστροφή του Κρητικού πολιτικού συνεκτιμήθηκε η αυτοκριτική του και η δέσμευσή του σύμφωνα με την οποία η δημόσια στάση του θα κινείται εντός των ορίων των συλλογικών αποφάσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Η σχετική απόφασή αξίζει να σημειωθεί πως ήταν ομόφωνη και σε αυτή επισημαίνεται πως δεν θα υπάρξει «καμία αλλαγή στις αποφάσεις που έλαβε στη προηγούμενη συνέδριασή της και έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί, αναφορικά με την εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή για τα ψηφοδέλτια του κόμματος».

Σε εκείνη την απόφαση περιλαμβάνονταν ο Παύλος Πολάκης στο ψηφοδέλτιο των Χανίων. Η Πολιτική Γραμματεία διευκρινίζει πως έλαβε υπόψη «την επιστολή που κοινοποίησε ο Παύλος Πολάκης, στην οποία δίνει εξηγήσεις για τις πρόσφατες αναρτήσεις του, αναγνωρίζει λάθη και αστοχίες και επαναβεβαιώνει τον απόλυτο σεβασμό του στις συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Επισημαίνει μάλιστα ότι «πυξίδα όλων των στελεχών και υποψηφίων βουλευτών του κόμματος οφείλει να είναι ο σεβασμός στη συλλογική λειτουργία και στις συλλογικά επεξεργασμένες θέσεις». Τονίζεται επίσης πως «η δημόσια στάση, οι παρεμβάσεις και δηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα, οφείλουν να υπηρετούν τον κοινό στόχο για τη νίκη στις εκλογές και τη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος».

Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή έπαιξε η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα στην σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, στην οποία επισήμανε ότι η επιστολή του Παύλου Πολάκη άλλαξε τα πολιτικά δεδομένα. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «μας αναγκάζει θα έλεγα να επανεκτιμήσουμε και τις αρχικές μας προθέσεις, γιατί είναι πράγματι μια επιστολή γενναίας αυτοκριτικής και παρά το γεγονός ότι η αυτοκριτική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κομματικής λειτουργίας της αριστεράς, δεν τη βλέπουμε συχνά και αυτό όντως αποτελεί πράξη πολιτικής ευθύνης».


Kentavros