Η “μάχη” του Αλμυρού, τα πρόσωπα, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ

Ανοιξε το προεκλογικό παιχνίδι στον Αλμυρό και για τα ψηφοδέλτια που συγκροτούνται τα μαθηματικά «δείχνουν» πως ανά πέντε κατοίκους, ο ένας θα είναι υποψήφιος.
Ηδη έχουν ανακοινώσει υποψηφιότητες οι κ.κ. Χατζηκυριάκος, Εσερίδης, Ζώγας, η κ. Ζωή Ράππου και αναμένεται και η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του προσώπου που θα στηρίξει το ΚΚΕ. Γιατι όμως τόσο μεγάλο ενδιαφέρον υποψηφιοτήτων για τον Δήμο Αλμυρού;
Η εναλλαγή στην εξουσία των κ.κ. Χατζηκυριάκου και Εσερίδη δεν κούρασε τους ίδιους αλλά φαίνεται πως κούρασε τους ψηφοφόρους. Εάν δεν υπήρχε πεδίο ανοιχτό με την αναποτελεσματικότητα σε πρώτο πλάνο, δεν θα υπήρχαν και «φυγόκεντρες δυνάμεις».
Ο κ. Εσερίδης δεν φρόντισε να «ανοίξει» την δεξιά παράταξη σε μια μεγαλύτερη γκάμα ψηφοφόρων και ο κ. Χατζηκυριάκος επιβιώνει πολιτικά με την δύναμη της αδράνειας. Η ΝΔ θεωρεί πως η αθόρυβη κ. Ράππου δεν αποτελεί κίνδυνο για τον κ . Εσερίδη , αλλά η «ήσυχη» Ζωή έχει αφήσει ένα θετικό αποτύπωμα στους ψηφοφόρους της πόλης. Ο κ. Ζώγας από την άλλη, αναμφισβήτητα αποτελεί σήμερα «πονοκέφαλο» για τον ΣΥΡΙΖΑ, μιας και υποψήφιοι βουλευτές έχουν κλείσει συμφωνίες με τον Βαγγέλη Χατζηκυριάκο.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ στον Αλμυρό μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με τον κ. Ζώγα, όλα θα κριθούν μετά τις βουλευτικές εκλογές. Μετά θα «παιχτεί» το σκληρό πόκερ, αλλά το deal για «στήριξη» επίσημη ή ανεπίσημη στον νυν δήμαρχο φαίνεται πως χάλασε.
Οι υποψήφιοι και το κόμμα σήμερα έχουν μπροστά τους σκληρή «μάχη» σε ένα «δεξιό κάστρο» γι΄αυτό και δεν διανοούνται να πάρουν θέση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ακάλυπτος σε αυτή την περίπτωση μένει ο δήμαρχος Αλμυρού.