Pet friendly τα δικαστήρια του Βόλου – Γάτα έκρυψε νεογέννητα στην δικαστική έδρα

Ο κήπος των δικαστηρίων του Βόλου είναι γεμάτος γάτες που ταϊζουν φιλόζωοι, ενώ θεωρούνται «προστατευόμενο είδος» και από τους δικαστές.

Στα δικαστήρια του Βόλου τα παράθυρα στις δικαστικές αίθουσες που περιβάλλονται από κάγκελα μένουν ανοιχτά κάποιες ώρες της ημέρας, μετά την λήξη του ωραρίου για να αερίζονται οι χώροι. Μια γάτα από τις πολλές που έχουν βρει «καταφύγιο » στον περιβάλλοντα χώρο των δικαστηρίων και την τροφοδοσία τους με φαγητό έχει αναλάβει φιλόζωη, γέννησε τα τελευταία 24ωρα και «εισέβαλλε» στην δικαστική αίθουσα από το παράθυρο για να κρύψει δύο γατάκια κάτω από την δικαστική έδρα.
Οι δικαστές που ανέβηκαν χθες στην έδρα για να ξεκινήσουν οι δίκες αιφνιδιάστηκαν από την παρουσία της μάνας και των μωρών της και κατάλαβαν αμέσως ότι τα ζωάκια τα είχε κρύψει η γάτα στο έδρανο, για να τα προφυλάξει από το κρύο. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Φιλοζωϊκή, αλλά πριν προλάβουν να φτάσουν οι εθελοντές η γάτα εξαφανίστηκε τρομαγμένη μαζί με τα μωρά της πηδώντας … από το παράθυρο, αφήνοντας άφωνο το ακροατήριο.