1ο βραβείο για το ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής

Το βραβείο καλύτερης παρουσίασης κατέκτησε η ομάδα ρομποτικής του ΕΠΑΛ Βελεστίνου, στην τελική φάση του πανελλήνιου διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής της WRO Hellas, στον οποίο συμμετείχε με το έργο “Σχεδιάζω μια Έξυπνη Πόλη: Αυτορυθμιζόμενο σύστημα βελτίωσης της ατμόσφαιρας με τεχνητό ρεύμα αέρα”.

Ειδικότερα, η ομάδα διαγωνίστηκε στην ανοιχτή κατηγορία των ΕΠΑΛ, “Η πόλη που ονειρεύομαι, Smart City” και κατάφερε να αποσπάσει τα θετικά σχόλια των συμμετεχόντων αλλά και το 1ο βραβείο καλύτερης παρουσίασης στην κατηγορία του.

Οι μαθητές μετά από συντονισμένη δουλειά, προσωπικό χρόνο, μεράκι και δημιουργικότητα εκπόνησαν έργο που έχει ως θέμα τον αυτόματο καθαρισμό της αέριας ρύπανσης επάνω από τον αστικό ιστό μιας σύγχρονης πόλης που παράγει αέριους ρύπους λόγω της βιομηχανικής αλλά και της αστικής δραστηριότητας των κατοίκων της (κίνηση οχημάτων, κεντρικές θερμάνσεις, τζάκια κ.α.) και παρουσίασαν την ιδέα αλλά και το πόνημά τους στην κριτική επιτροπή. Παρά την αυστηρή αξιολόγηση, κατάφεραν να συγκεντρώσουν την απαιτούμενη βαθμολογία που τους χάρισε βραβείο και μετάλλια συμμετοχής.

Οι μαθητές που διαγωνίστηκαν είναι οι: Καλαμπαλικης Ιωάννης, Παπαϊωάννου Θεοδοσία, Σδρούλια Ματίνα, Χριστοδούλου Δημήτρης, Χαρίσης Βασίλειος τους οποίους όμως εμψύχωσαν και συνόδευσαν οι συμμαθητές τους Αρβανιτίδου Ραφαηλία και Βαΐτσης Νίκος.

Στο πλευρό των μαθητών οι καθηγητές τους Μαρία Γεροφώτη, Γεώργιος Κούκλης, Καλλιόπη Μηλιαρονικολάκη αλλά και ο διευθυντής του σχολείου Βάιος Λιαπόπουλος ο οποίος με τη σειρά του συνεχάρη τα παιδιά για την εξαιρετική τους παρουσία αλλά και τους προπονητές της ομάδας, Μαρία Συκοπούλου και Βασίλειο Χατζηθεοδώρου, εκπαιδευτικούς του ΕΠΑΛ  Βελεστίνου.
mousikovagoni.gr