Χάος στην Κάρλα

Στην Καρλα συμαβίνει αυτό που όλοι υποψιαζόμασαν και επιμελώς … κρυβόταν. Το θέμα της παράνομης αλιείας φτάνει στην Βουλή μέσω του Χρήστου Μπουκώρου ο οποίος αποκαλύπτει ότι μέχρι  σήμερα τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης έχουν προβεί σε κατασχέσεις πέντε σκαφών για παράνομη αλιεία. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τζίρους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε μηνιαία βάση, χωρίς κανέναν έλεγχο, χωρίς κανένα παραστατικό, με τα αλιεύματα διοχετεύονται κυρίως σε αγορές της Βορείου Ελλάδος.

Παρά το γεγονός ότι για την ανασύσταση της λίμνης Κάρλας -το δεύτερο μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο της Ευρώπης- δαπανήθηκαν περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ κοινοτικών πόρων, ακόμη και σήμερα η γιγαντιαία αυτή περιβαλλοντική επένδυση δεν αποδίδει τα οφέλη, για τα οποία σχεδιάστηκε, στην τοπική και εθνική οικονομία, όπως σημειώνει ο βουλευτής. Καιρός είναι να ανοίηει η κουβέντα και για τα αγροτεμάχια της Κάρλας γιατί η υπόθεση έχει εμπλακεί στην μικροπολιτική που τόσο καλά ξέριε ο βουλευτής Λάρισας κ. Κέλλας. Γιατ ην ακρίβεια , είναι το μόνο που ξέρει.

Ο ίδιος δήλωσε πως το  δημόσιο παραιτείται από τα δικαιώματα κυριότητας, τόσο για τις περιπτώσεις που οι αγρότες μας κατέχουν τη συγκεκριμένη γη με νόμιμους τίτλους είτε και με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, όσο και για εκείνες τις περιπτώσεις όπου οι καλλιεργητές νέμονται τα αγροτεμάχια από το 2003 μέχρι σήμερα.»

Δηλαδή όποιος νέμεται-με την βαρύτητα που έχει ο όρος- παίρνει και χάρισμα τα αγροτεμάχια. Εν ολίγοις  χαρίζεται γη σε καταπατητές αντί για ακτήμονες !