Εκλογές 2023: Αλλαγές στις εξετάσεις ξένων γλωσσών – Οι νέες ημερομηνίες

Νέα δεδομένα φέρνει η προκήρυξη των εκλογών για τους υποψηφίους των εξετάσεων ξένων γλωσσών. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, το Γαλλικό Ινστιτούτο είχε προγραμματίσει το τριήμερο 10-21 Μαΐου εξετάσεις στη γαλλική γλώσσα στα διπλώματα DELF (Α1-Β2) DALF (C1-C2) και Sorbone (B2-C1) όμως η προκήρυξη των εκλογών την Κυριακή 21 Μαΐου ανατρέπει τον προγραμματισμό.

Σε ανακοίνωση του, το Ινστιτούτο ανέφερε ότι η ημερομηνία εξετάσεων μετατίθεται για το επόμενο τριήμερο μετά την ολοκλήρωση των εκλογών δηλαδή από την Παρασκευή, 26 έως την Κυριακή ,28 Μαΐου.

Αντίστοιχα η Ελληνοαμερικανική Ένωση είχε προγραμματίσει για το Σαββατοκύριακο 20-21 Μαΐου εξετάσεις στα διπλώματα ECCE και ECPE του Michigan Language Assesment τα οποία όπως ανακοινώθηκε χθες μετατέθηκαν για τις 27-18 Μαΐου. Ειδικότερα οι εξετάσεις για το ECCE θα διενεργηθούν στις 27 Μαΐου και οι εξετάσεις για το ECPE στις 28 Μάΐο. Σημειώνεται ότι οι παραπάνω υποψήφιοι θα εξεταστούν το ίδιο Σαββατοκύριακο που έχουν προγραμματιστεί οι εξετάσεις γλωσσομάθειας ESB -Euopalso.

Πηγή: enikos.gr