Η ΔΑΣ ΟΤΑ στηρίζει την κινητοποίηση των συμβασιούχων

Ευη Καρυδάκη /ΔΑΣ ΟΤΑ / gegonotanews

Χιλιάδες συμβασιούχοι σε ολόκληρη τη χώρα, μαζί και στους δήμους της Μαγνησίας, συνεχίζουν να είναι όμηροι των δημοτικών αρχών και απευθύνονται στα δικαστήρια για να λύσουν τις εργασιακές διαφορές απέναντι στις Δημοτικές αρχές που ασκούν εφέσεις στις πρωτόδικες αποφάσεις για τη μετατροπή των συμβάσεων  από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Όσοι δεν έχουν ήδη απολυθεί, συνεχίζουν να δουλεύουν με το άγχος και την ανασφάλεια της επόμενης μέρας.

Οπως σημειώνει η ΔΑΣ ΟΤΑ, Όλες οι κυβερνήσεις, οι γενικοί γραμματείς των αποκεντρωμένων διοικήσεων και οι δήμαρχοι, που υλοποιούν αυτές τις πολιτικές, είναι από την ίδια μεριά του τραπεζιού, απέναντι από τα συμφέροντα των εργαζομένων. Οι πολιτικές, που από κοινού σχεδιάζουν και υλοποιούν, έχουν οδηγήσει στη διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, στο χτύπημα της μόνιμης και σταθερής εργασίας, στις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό σε όλες τις ειδικότητες, στη λειτουργία των Δήμων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, στις κάθε είδους και μορφής ιδιωτικοποιήσεις.

Όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν αυτή τη χώρα έχουν λερωμένη τη φωλιά τους στο ζήτημα των συμβασιούχων. Γι’ αυτό απέρριψαν την πρόταση 150 Ομοσπονδιών και σωματείων του δημόσιου τομέα για τροποποίηση του άρθρου 103 του Συντάγματος, ώστε να αρθεί η απαγόρευση της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Κόντρα σε όλους αυτούς, οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη με τον αγώνα μας, να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στην εργασία. Στον κλάδο μας το έχουμε πετύχει αρκετές φορές με τελευταίο παράδειγμα τον μακροχρόνιο αγώνα χιλιάδων συμβασιούχων στην καθαριότητα που οδήγησε στην 3Κ.

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας καλεί όλους, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, να συμμετέχουν στην πανελλαδική στάση εργασίας την Πέμπτη 30 Μάρτη από τις 11 μ.μ έως τη λήξη του ωραρίου. Ο αγώνας των συμβασιούχων συναδέλφων μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά δεν αποτελεί μόνο δικό τους ζήτημα. Αποτελεί όπλο στον αγώνα όλων των εργαζομένων στους Δήμους για την υπεράσπιση των εργασιακών μας σχέσεων και των συνθηκών της δουλειάς μας ενάντια σε αυτούς που τσακίζουν τα δικαιώματα και τις ζωές μας.

Οι διεκδικήσεις:

  • Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων μας συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κατάργηση του νόμου Βορίδη για εξάντληση των ένδικων μέσων σε εργατικές διαφορές. Κανένας δήμαρχος να μην ασκήσει έφεση στις θετικές πρωτόδικες αποφάσεις. Να τις αποσύρουν τώρα όσοι τις άσκησαν.