Miami Open: Αποχαιρέτησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς και πλέον το βλέμμα στο… χώμα

Ο ανέτοιμος Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε στα δύο σετ από τον Καρέν Χατσάνοφ και έμεινε εκτός προημιτελικών στο Miami Open.

Ψάχνοντας ακόμα να βρει τον καλό του εαυτό μετά τον τραυματισμό στον ώμο, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (No.3) ηττήθηκε με 7-6(4), 6-4 από τον 26χρονο Ρώσο (Νο.16), που θα περιμένει στην οκτάδα τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Φραν Σερούντολο και τον Λορέντζο Σονέγκο.

Ήταν, μάλιστα, η πρώτη φορά που o Στεφ έχασε από τον Χατσάνοφ, αφού είχε καταφέρει να κερδίσει και τις έξι προηγούμενες συναντήσεις τους.

Πέρα, όμως, από τη σαφή βελτίωση του τενίστα από τη Μόσχα, είναι φανερό ότι ο Στέφανος δεν έχει βρει τον ρυθμό του, μετά την απραξία αρκετών ημερών λόγω του προβλήματος που αντιμετώπισε μετά το Australian Open.

Έχει, πάντως, χρόνο μπροστά του για να προπονηθεί και να είναι πανέτοιμος για τη χωμάτινη σεζόν, εκεί όπου έχει σημειώσει κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην καριέρα του. Δεν πήγε, άλλωστε, με μεγάλες προσδοκίες στις ΗΠΑ και το είχε ξεκαθαρίσει αυτό πριν την έναρξη του Indian Wells. Ο μεγάλος στόχος είναι το χώμα…

Αυτό, βέβαια, που θα πρέπει να τον ανησυχήσει είναι η άκρως προβληματική εικόνα του backhand του, που ειδικά σήμερα τον πρόδωσε και ουσιαστικά τον «καταδίκασε».

Ο Χατσάνοφ τον στρίμωξε σε αυτή την πλευρά και είτε έπαιρνε εύκολα λάθη, είτε έπαιρνε ως δώρα τα ρηχά χτυπήματα του 24χρονου τενίστα.

Το πρώτο σετ ήταν, παρόλα αυτά, πολύ ανταγωνιστικό και αφού ο Χατσάνοφ μπόρεσε με τη βοήθεια του σερβίς του να σβήσει δύο μπρέικ πόιντ του Στεφ στο 3-3, οι διαφορές λύθηκαν στο τάι μπρέικ.

Εκεί το εύθραυστο backhand του Στέφανου έδωσε προβάδισμα με 5-3 στον Ρώσο, όμως ο Έλληνας τενίστας εκμεταλλεύτηκε το λάθος του αντιπάλου του αμέσως μετά και πήρε πίσω το μίνι μπρέικ, μειώνοντας σε 5-4.

Ακολούθησε, ωστόσο, ένα διπλό λάθος και ο Χατσάνοφ έκλεισε το πρώτο σετ στο πρώτο από τα δύο σετ πόιντ του.

Ο Νο.16 τενίστας στον κόσμο διατήρησε τον υψηλό του επίπεδο και στο δεύτερο σετ και «χτύπησε» στο πέμπτο γκέιμ, όπου «έσπασε» για άλλα μια φορά το backhand του Τσιτσιπά (3-2).

Ο Στεφ έσβησε το νέο μπρέικ πόιντ του Χατσάνοφ στο 4-2, όμως ο Ρώσος σέρβιρε εξαιρετικά μέχρι το τέλος και δεν έδωσε το δικαίωμα στον 24χρονο Έλληνα να… σκεφτεί την περίπτωση της αντεπίθεσης. Έκλεισε τον αγώνα σε μόλις 92 λεπτά και σίγουρα μπορεί να βλέπει μακριά!

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετρούσε 23 διαδοχικές ήττες από παίκτες του Top 10, έχοντας πετύχει την τελευταία νίκη του το 2019 στο Μόντρεαλ απέναντι στον Σάσα Ζβέρεφ!

Ο Τσιτσιπάς, από την πλευρά του, στρέφει το βλέμμα του στο χώμα και αρχικά στο Μόντε Κάρλο (9/4), από όπου έχει φύγει με το τρόπαιο τις δύο τελευταίες χρονιές.

Στην οκτάδα του Miami Open πέρασε ο επικεφαλής του ταμπλό και κάτοχος του τίτλου Κάρλος Αλκαράθ, που σταμάτησε με 6-4, 6-4 τον Τόμι Πολ και παίζει με τον Τέιλορ Φριτζ.

Στις γυναίκες, η Έλενα Ριμπάκινα υπέταξε με 6-3, 6-0 την Μαρτίνα Τρέβιζαν και πέτυχε τη 12η σερί νίκη της! Η νικήτρια του Indian Wells θα αναμετρηθεί στα ημιτελικά με Τζέσικα Πεγκούλα ή Αναστάσια Ποταπόβα.

Πηγή: protothema.gr