Πρωτοβουλία πολιτών: Οφείλει να πάρει θέση ο Δήμος Βόλου για το LNG στον Παγασητικό

“Ο Δήμος Βόλου οφείλει να τοποθετηθεί όχι μόνο για τη νέα χωροθέτηση της μονάδας LNG στην περιοχή μεταξύ της Κριθαριάς και του Αγίου Στεφάνου, αλλά και για την κατασκευή του σταθμού μέσα στον Παγασητικό”, επισημαίνει σε σημερινή ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία πολιτών “Όχι LNG στον Παγασητικό”.

Όπως αναφέρουν τα μέλη της Πρωτοβουλίας, για τις αρνητικές συνέπειες για την πόλη, τις πηγές βιοπορισμού της, το περιβάλλον, την υγεία και την ασφάλεια των δημοτών έχουν εκφράσει έντονα και κατηγορηματικά την ομόφωνη αντίθεσή τους επιστημονικοί Φορείς, Σύλλογοι και Βουλευτές του Νομού Μαγνησίας, η Περιφέρεια και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, οι όμοροι Δήμοι και οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Βόλου.

Ωστόσο μέχρι σήμερα ο Δήμος Βόλου, ο οποίος θεσμικά υποχρεούται να μεριμνά για την ευημερία της περιοχής του συνεχίζει να επικαλείται άγνοια για τις τεκμηριωμένες θέσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της Επιτροπής Επιστημονικών Φορέων. Τόσο ο Βόλος όσο και οι άμεσα πληττόμενοι οικισμοί εντάσσονται στις χωροταξικές αρμοδιότητες του Δήμου ωστόσο ο Δήμος αρνείται να υποβάλει τις απόψεις του και παραπέμπει στην όποια περιβαλλοντική μελέτη τυχόν υποβληθεί από την κατασκευάστρια εταιρεία.
Για τον λόγο αυτό, η συντονιστική επιτροπή της Πρωτοβουλίας πολιτών «ΟΧΙ LNG ΣΤΟΝ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ – ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ SOS» με το υπ’ αριθμ. 21831, 24/3/2023 έγγραφό της προς τον Δήμο Βόλου αιτείται τη σύγκληση του Δημοτικου Συμβουλίου προκειμένου να λάβει θέση για τους μεγάλους κινδύνους και τις καταστροφικές συνέπειες της εγκατάστασης και να καταθέσει επίσημα τις απόψεις του για το ζήτημα ενώπιον της ΡΑΕ.

Εν τω μεταξύ, συγκεντρώθηκαν οι δεκαεφτά υπογραφές δημοτικών συμβούλων που απαιτούνται για την σύγκληση έκτακτης ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και αναμένεται για την επόμενη εβδομάδα.

Η Πρωτοβουλία πολιτών «ΟΧΙ LNG ΣΤΟΝ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ – ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ SOS» είναι μια ανεξάρτητη κίνηση πολιτών που αποκτά νομική υπόσταση ως σύλλογος ¨ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΥ¨ με διακριτικό τίτλο ¨Ο ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ¨, όπου μπορούν να ενταχθούν πολίτες που ενδιαφέρονται για την ανάδειξη του Παγασητικού Κόλπου και την προστασία του φυσικού, οικιστικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της περιοχής.
Καλούνται όλοι οι πολίτες που ανησυχούν για το μέλλον, τη ζωή και την ασφάλεια
των παιδιών τους να ενημερωθούν αναλυτικά στη σελίδα της Πρωτοβουλίας Πολιτών στο Facebook.