Δήλωση Παπαπέτρου για την μεγάλη νίκη της ΝΔ και την συνεργασία με όλα τα κόμματα και τους βουλευτές

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κ. Νίκος Παπαπέτρος σε δήλωσή του για το εκλογικό αποτέλεσμα δηλώνει προς όλους, κόμματα και βουλευτές, ότι στις προθέσεις της παράταξής του και από οποιαδήποτε θέση, θα είναι η διαρκής συνεργασία μαζί τους, χωρίς διακρίσεις και χωρίς απαιτήσεις.

Η δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

Θα ήθελα να επαινέσω όλες τις πολιτειακές αρχές για τον άψογο τρόπο με τον οποίον διενεργήθηκαν οι εκλογές. Οι πολίτες – θα με ικανοποιούσε βέβαια μεγαλύτερη συμμετοχή – με απόλυτα ελεύθερο και ακηδεμόνευτο φρόνημα έκριναν ότι θέλουν να συνεχισθεί η διακυβέρνηση της χώρας από το κόμμα που ασκούσε μέχρι και τώρα την εξουσία. Και μάλιστα αυτοδύναμα, έχοντας απορρίψει τις επιλογές των συνεργασιών, τις οποίες τα ίδια τα κόμματα που τις εμπνεύστηκαν τις υπονόμευσαν. Δεν έχω παρά να συγχαρώ το κόμμα της Ν.Δ. για την πραγματικά μεγάλη νίκη του και να ευχηθώ κάθε επιτυχία στις προσπάθειες υλοποίησης των στόχων του, θεωρώντας απολύτως βέβαιον ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του απέναντι στους πολίτες και θα κινηθεί μέσα στα όρια του προγραμματικού του λόγου. Επίσης, να εξάρω την πολιτική ευαισθησία όλων των κομμάτων που συμμετείχαν στις εκλογές, που με ευθύτητα και ειλικρίνεια αποδέχθηκαν χωρίς αμφισβητήσεις το αποτέλεσμα. Στη Δημοκρατία εξάλλου δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, αλλά μόνο κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι, ανάλογα με τη βούληση του εκλογικού σώματος, η οποία και τυγχάνει του απολύτου σεβασμού μας. Εύχομαι, λοιπόν, και στα κόμματα που ο λαός έταξε στην αντιπολίτευση ν’ ανταποκριθούν με συνέπεια και με πολιτικό λόγο στο θεσμικό τους ρόλο. Θα ήθελα ακόμη, να συγχαρώ τους βουλευτές που εξελέγησαν στη Μαγνησία, όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων και να εκφράσω την εκτίμησή μου και προς τους λοιπούς υποψηφίους που συμμετείχαν και με την προσπάθειά τους συνέβαλαν στην ενίσχυση των κομμάτων τους, αδιαφόρως της μη εκλογής τους.
Τέλος, θα ήθελα να δηλώσω προς όλους, κόμματα και βουλευτές, ότι στις προθέσεις μας, και από οποιαδήποτε θέση, είναι η διαρκής συνεργασία μαζί τους, χωρίς διακρίσεις και χωρίς απαιτήσεις.