Βραβείο Έρευνας και Καινοτομίας για το πρόγραμμα ‘Η Ολιστική Ζωή στο Σχολείο’

Βραβείο έρευνας και καινοτομίας απονεμήθηκε στη Σοφία Αμούντζια για το πρόγραμμα «Η ολιστική ζωή στο σχολείο», που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Προμηθέα. Το πρόγραμμα προτείνει έναν διαφορετικό τρόπο ζωής και διδασκαλίας και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η παρουσίαση του πραγματοποιήθηκε στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια «Προμηθέας».

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη και η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη ολοκλήρωσε την εκδήλωση μιλώντας ως φιλόλογος και απόφοιτος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, για την ενσυναίσθηση, με στόχο τα παιδιά, να αναπτύξουν σχέσεις με νόημα και ουσία, και να συμπεριφέρονται κατάλληλα και θετικά στους συμμαθητές τους. Τέλος επιβράβευσε με βραβείο την κ. Σοφία Αμούντζια.

Η κ. Αμούντζια με την σειρά της, ευχαρίστησε τους εξαιρετικούς εκπαιδευτικούς του Προμηθέα για την άριστη συνεργασία και τους φορείς που την εμπιστεύτηκαν και την τίμησαν με την παρουσία τους.

Κατά την απονομή του βραβείου της η κ. Αμούντζια, σημείωσε ότι το βραβείο είναι κίνητρο να προχωρήσει με σκληρή δουλειά, αγάπη, πάθος και επαγγελματισμό στο μονοπάτι που χάραξε εδώ και πολλά χρόνια, από το 2008, σε έναν νέο, διαφορετικό, ποιοτικό και υγιεινό τρόπο να ζει κανείς. «Είναι ένας συνδυασμός ανατολίτικης και δυτικής φιλοσοφίας, προσαρμοσμένος στα ελληνικά πρότυπα. Στόχος της είναι να μεταλαμπαδεύσει στη νέα γενιά, έναν τρόπο ζωής που στηρίζεται στους πυλώνες της θετικής ψυχολογίας, της σωματικής άσκησης, του διαφορετικού τρόπου σκέψης, της χαράς, της προσπάθειας και της μάθησης. Μήνυμα είναι η καινοτομία. Η προαγωγή της υγείας – ευεξίας (holistic- όλον) που απαιτεί μια συνεχή αναζήτηση νέων ιδεών και νέων μεθόδων με βάση την έρευνα», ανέφερε η ίδια.

Το εγχείρημα επιμελήθηκε η Σοφία Αμούντζια και πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία των Ιδιωτικών Εκπαιδευτήριων Προμηθέα και της Elite Basketball Academy, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και την υποστήριξη του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ.

Την εκδήλωση, τίμησαν με την παρουσία τους η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Βόλου κ. Απόστολος Ζαρκάδας – Βεργής και ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος Νικόλαος Τσούκας.