Netflix: Η ‘λυπητερή’ προελαύνει στην Ευρώπη

Η ‘λυπητερή’ του Netflix προελαύνει και στην Ευρώπη καθώς το νέο μέτρο για την κοινή χρήση των λογαριασμών μεταξύ φίλων και γνωστών, έφτασε πλέον και στη Μ. Βρετανία, εκτός από τις ΗΠΑ. Ήδη η επίσημη σελίδα υποστήριξης του Netflix για το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ανανεωθεί αντιστοίχως με πληροφορίες για τους νέους κανονισμούς που ισχύουν για τον εκάστοτε Netflix λογαριασμό και τα προφίλ που υπάρχουν εντός ενός “νοικοκυριού”.

Όσοι βρίσκονται εκτός “νοικοκυριού” καλούνται πλέον να αγοράσουν την παραμονή τους στον λογαριασμό με μια έξτρα χρέωση της τάξης των £4.99 λιρών για κάθε νέο μέλος ή για κάθε δύο μέλη εφόσον ο κύριος λογαριασμός είναι εγγεγραμμένος στο Premium πακέτο των €13.99/μήνα. Στις ΗΠΑ η επιπλέον χρέωση για όσους δεν βρίσκονται στον ίδιο χώρο με τον ιδιοκτήτη του λογαριασμού είναι στα $7.99/μήνα. Να σημειωθεί ότι τα φθηνότερα συνδρομητικά πακέτα των Basic και Standard δεν προσφέρουν την επιλογή προσθήκης επιπλέον λογαριασμού.

×

Οι νέοι κανονισμοί αναφέρουν ότι ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού καλείται να ορίσει το σπίτι του ως βασική τοποθεσία και μέσω του ίδιου δικτύου να συνδέονται οι επιπλέον συσκευές άρα και προφίλ. Χρειάζεται επίσης τα επιπλέον προφίλ να συνδέονται μια φορά ανα 31 ημέρες στο ίδιο δίκτυο, ούτως ώστε να “βλέπει” το Netflix ότι ανήκουν στο ίδιο “σπίτι”.

Έτσι φαίνεται πως το Netflix ετοιμάζεται να εφαρμόσει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης σύντομα, αυτό το αμφιλεγόμενο μέτρο, που έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις εδώ και πολλούς μήνες. Προς το παρόν δε γνωρίζουμε πότε θα εφαρμοστεί και στην Ελλάδα και σε ποια τιμή ακριβώς θα χρεώνει σε ευρώ, αλλά είναι σίγουρο πως βρίσκεται προ των πυλών.

 

Λέγεται ότι πάνω από 100 εκατομμύρια συνδρομητές και χρήστες του Netflix θα επηρεαστούν από αυτό το αμφιλεγόμενο μέτρο, καθώς είναι κοινό μυστικό ότι πολλοί φίλοι, γνωστοί και οικογένειες μοιράζονται τους λογαριασμούς τους με άλλα άτομα εκτός του σπιτιού τους. Με βάση τη στρατηγική του Netflix, το 1/3 των συνολικά 223+ εκατομμυρίων συνδρομητών του, δεν πληρώνει καν για την υπηρεσία και φυσικά θέλει να βγάλει λεφτά από αυτούς τους λογαριασμούς, τους οποίους θεωρεί πρακτικά “τσαμπατζίδες”.

Το παρακάτω μήνυμα έρχεται σε όσους θέλουν να προσθέσουν έξτρα μέλη στον λογαριασμό τους και ήδη έκανε την εμφάνισή τους σε ΗΠΑ και Μ. Βρετανία.

Από την πλευρά του το Netflix, δια στόματος co-CEO Greg Peters, έχει δηλώσει ότι αναμένει σφοδρές και ακυρωτικές αντιδράσεις λόγω της εφαρμογής του νέου μέτρου κοινής χρήσης λογαριασμών, παραδεχόμενο μάλιστα ότι “δε θα είναι μια καθολικά δημοφιλής κίνηση”.

Unboxholics.com