Τα Windows 11 επιτέλους θα ανοίγουν RAR αρχεία από μόνα τους

Εν μέσω του Microsoft Build Developer’s Conference 2023 που ο τεχνολογικός κολοσσός εστίασε στην ΑΙ, έκανε κι άλλες ανακοινώσεις που είχαν και αυτές της σημασία τους. Tα αρχεία .rar είναι λίγο-πολύ γνωστά σε όλους όσους έχουν χρησιμοποιήσει υπολογιστές και αποτελούσαν πάντα ένα πονοκέφαλο για τους χρήστες, καθώς χρειαζόταν κάποιο third-party πρόγραμμα για να ανοίξουν όπως το θρυλικό WinRAR (που όλο ζητάει να αγοράσετε κλειδί αλλά παραμένει πάντα δωρεάν) αλλά και τα WinZip και 7-Zip ως εναλλακτικές του.

Μια από αυτές τις ανακοινώσεις, λοιπόν, αφορά την υποστήριξη αρχείων RAR, η οποία επιτέλους έρχεται στα Windows 11. Ναι, πράγματι η ίδια η Microsoft καθιστά πρακτικά αχρείαστα τα προαναφερθέντα προγράμματα, καθώς θα υποστηρίζει τη διαχείριση τέτοιων αρχείων native, δηλαδή μέσα από το ίδιο το λειτουργικό σύστημα.

Μάλιστα, δε θα υποστηρίζει μόνο τα .rar αρχεία αλλά και όλα τα υπόλοιπα αρχεία συμπίεσης όπως .tar, 7-zip, gz και πολλά ακόμη, ενώ υπόσχεται να προσφέρει “βελτιωμένη λειτουργικότητα” όσον αφορά την συμπίεση σε σχέση με τα third-party apps που κυκλοφορούν δεκαετίες τώρα.

Ωστόσο, η Microsoft δεν ανέφερε πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει την ενημέρωση των Windows 11 που θα περιλαμβάνει αυτό το χαρακτηριστικό προς όλους. Ανέφερε μόνο ότι θα διαθέσει την υποστήριξη για αρχεία συμπίεσης σε ένα νέο work-in-progress build των Windows αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Μπορεί να πήρε στη Microsoft περίπου 30 χρόνια για να υποστηρίξει τα εν λόγω αρχεία συμπίεσης, αλλά όπως λέει και μια παροιμία “κάλλιο αργά παρά ποτέ”.

Unboxholics.com