Άγρια καταδίωξη ληστών στην Αττική οδό

Δύο ληστές έπεσαν στα χέρια της ΕΛΑΣ ύστερα από άγρια καταδίωξη που έγινε στις 20 Μαΐου στην Αττική οδό.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισαν οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Μεταμόρφωσης, οι δύο κατηγορούμενοι κατάφεραν να αφαιρέσουν από ένα βαν μία τσάντα, που ήταν κρυμμένη στο πίσω μέρος του οχήματος.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών μέσα στην τσάντα υπήρχαν 7.780 ευρώ, ένα πορτοφόλι, τρεις πιστωτικές κάρτες και δύο βιβλιάρια τραπεζών. Οι δράστες εντοπίστηκαν μετά από έρευνα της ομάδας ΔΙΑΣ να κινούνται εντός της Αττικής οδού.

Οι κατηγορούμενοι στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξαν ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγουν και μετά από καταδίωξη που ακολούθησε ακινητοποιήθηκαν στην περιοχή της Χασιάς. Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα.

«Ο εντολέας μας αποδέχτηκε από την πρώτη στιγμή την έκνομη ενέργεια που αφορούσε μια και μοναδική κλοπή. Παρ’ όλα αυτά, η δίωξη που του ασκήθηκε ήταν για διακεκριμένη κλοπή κατ’επάγγελμα. Επιπροσθέτως του ασκήθηκε δίωξη για απείθεια καθότι δεν υπάκουσε σε σήμα αστυνομικών με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη με πυροβολισμούς. Θέσαμε την υπόθεση στις πραγματικές της διαστάσεις και ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους», ανέφεραν στο enikos.gr οι συνήγοροι υπεράσπισης Γιάννης Γλύκας και Δημήτρης Μπελδέκος.

 

enikos.gr