Τιμήθηκαν ο Τάσος Γούκος και η Ματίνα Ζαφειρίου για το έργο τους σε μαθητές ΡΟΜΑ

Δύο σημαντικές προσωπικότητες του εκπαιδευτικού κόσμου της Μαγνησίας, τίμησε σήμερα ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, με αφορμή την λήξη της σχολικής χρονιάς.

Πρόκειται για τον δάσκαλο κ. Τάσο Γούκο, διευθυντή του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αλιβερίου και την καθηγήτρια κ. Ματίνα Ζαφειρίου, διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας. Οι δύο εξέχοντες εκπαιδευτικοί τιμήθηκαν από τη Μητρόπολη Δημητριάδος, για την συνεργασία τους στο άτυπο δίκτυο που η Μητρόπολη συνέστησε για την ένταξη των παιδιών ΡΟΜΑ στην σχολική κοινότητα και την εκπαιδευτική τους στήριξη.

Ο κ. Ιγνάτιος, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, στο τέλος της εκδήλωσης, τόνισε ότι «είμαστε στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, όπου φοιτούν πολλά παιδιά ΡΟΜΑ, που κατόρθωσαν να φθάσουν στο Γυμνάσιο με πολύ κόπο και μεγάλη δύναμη. Είναι μια προσπάθεια, που έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας, χάρη σε ένα άτυπο δίκτυο, ξεκινώντας από το 10ο Δημοτικό. Οι δύο εκπαιδευτικοί που τιμήσαμε σήμερα είναι δύο συντελεστές στο να μπορούν να νιώθουν αυτά τα παιδιά ότι είναι ισότιμα με όλα τα παιδιά του κόσμου. Έδωσαν την καρδιά τους στα σχολεία τους. Τα παιδιά μας αξίζουν τον κόπο. Τα αγαπάμε όλα αδιακρίτως».