Aftognosia: Η ψυχοθεραπεία online ή διά ζώσης είναι λυτρωτική

Μια απλή παρακολούθηση των τελευταίων ειδήσεων είναι αρκετή για να καταλάβουμε ότι δε ζούμε σε κάποιον ονειρεμένο κόσμο. Παρόλα αυτά, αξίζει να σημειώσουμε ότι τα τελευταία χρόνια συζητήσεις για την ψυχική υγεία έχουν αρχίσει να έρχονται στο προσκήνιο με πολλούς ανθρώπους να μη φοβούνται πλέον να απευθυνθούν σε έναν ειδικό ή να μιλούν ανοιχτά σε φίλους και γνωστούς για τις επισκέψεις τους.

 

Δυστυχώς, όμως, ακόμα ακούγονται προκαταλήψεις του στυλ ότι όποιος πηγαίνει σε ψυχολόγο έχει κάποιο τρομερό τραύμα που θέλει (ή πρέπει) να επουλώσει. Οι λόγοι που μπορεί να κάνουν έναν άνθρωπο να αναζητήσει ψυχολογική υποστήριξη είναι τόσοι όσοι και ο παγκόσμιος πληθυσμός. Οι ψυχοθεραπευτές στο κέντρο ψυχικής υγείας Aftognosia στην Αθήνα προσφέρουν μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών που καταπιάνεται με διάφορα σύγχρονα και συνάμα διαχρονικά ζητήματα, όπως οι σχέσεις, η εργασία και το άγχος.

Πώς η ψυχοθεραπεία είναι λυτρωτική;
Όλοι οι άνθρωποι πλήττονται από παιδικά τραύματα, απωθημένα, ανασφάλειες, κρίσεις πανικού και φοβίες ή/και σκέψεις που δυσκολεύουν την καθημερινότητά τους και τις σχέσεις τους με τους γύρω τους ή με τον ίδιο τους τον εαυτό, σε μικρό ή μεγάλο βαθμό. Δεν έχει σημασία το βάθος και το βάρος των προβλημάτων που κουβαλάει ο καθένας αλλά η επιθυμία του να προσεγγίσει σπλαχνικά το ερώτημα σχετικά με το ποιος πραγματικά είναι και να πασχίσει για να υιοθετήσει έναν τρόπο σκέψης και ζωής που θα τον κάνει χαρούμενο. Αυτό το ταξίδι στα εσώτερα διαμερίσματα της ψυχής και του μυαλού με σκοπό να νοηματοδοτήσουν εκ νέου οι άνθρωποι την ζωή τους, μας λυτρώνει από την μονοτονία της καθημερινότητας και μας επιτρέπει να ονειρευόμαστε μια πιο γεμάτη και ευχάριστη ζωή.

Online Ψυχοθεραπεία ή Διά Ζώσης;
Εδώ οι απαντήσεις εξαρτώνται πραγματικά και αποκλειστικά από τα θέλω και τις ανάγκες κάθε ατόμου ξεχωριστά. Ο ειδικός ψυχικής υγείας, ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής, Δρ. Γρηγόρης Βασιλειάδης πραγματοποιεί συνεδρίες online ψυχοθεραπείας σε άτομα και ομάδες. Εδώ και πολλά χρόνια δίνει την ευκαιρία, ο ίδιος και οι συνεργάτες του, σε εκείνους που θέλουν να δοκιμάσουν την επιστημονική προσέγγιση του ψυχικού τους κόσμου, για να πετύχουν την βελτίωση της σχεσιακής και προσωπικής τους ζωής, όμως για διάφορους λόγους δεν μπορούν να πηγαίνουν διά ζώσης στο γραφείο του θεραπευτή. Άτομα με κινητικά προβλήματα, άνθρωποι με περιορισμένο ελεύθερο χρόνο, κάτοικοι εκτός Αθηνών και Έλληνες του εξωτερικού είναι μερικά παραδείγματα θεραπευομένων που επωφελούνται από τη δυνατότητα συνεδριών από το σπίτι τους, καταφέρνοντας να κάνουν κάτι θετικό για τον εαυτό τους, δίχως το άγχος, το κόστος, και την σπατάλη ενέργειας που απαιτείται στο πηγαινέλα από και προς το γραφείο του ειδικού. Άλλωστε, η σύνδεση στο διαδίκτυο επιτρέπει τη διεξαγωγή ουσιαστικών και σε βάθος συζητήσεων, όπως επίσης και την αίσθηση της παρουσίας και της συντροφικότητας ανεξάρτητα από τα χιλιόμετρα που χωρίζουν τους συνομιλητές.

Γιατί να επιλέξει ένας ενδιαφερόμενος τον ψυχολόγο – ψυχοθεραπευτή Γρηγόρη Βασιλειάδη;
Ανεξάρτητα από τον τρόπο διεξαγωγής των συνεδριών (online ή διά ζώσης), η επιλογή του κατάλληλου ειδικού είναι ζωτικής σημασίας για ένα αρμονικό και ευχάριστα εποικοδομητικό ταξίδι προς την αυτογνωσία. Ο Δρ. Γρηγόρης Βασιλειάδης έχει δημοσιεύσει πλούσιο υλικό (από βιβλία ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας, μέχρι διαδικτυακές ομιλίες σχετικά με ποικίλες εκφάνσεις της ψυχικής ζωής) από το οποίο ο καθένας μπορεί να καταλάβει τη φιλοσοφία και τον τρόπο έκφρασής του, και επομένως να συμπεράνει αν ταιριάζει ο συγκεκριμένος ειδικός ψυχικής υγείας στο προφίλ του ψυχολόγου που θα ήθελε. Όλο αυτό το υλικό είναι επίσης ενδεικτικό της βαθιάς γνώσης και της εμπειρίας σχεδόν 30 χρόνων σε θέματα ψυχολογίας.

Φυσικά ή ηλεκτρονικά, το κέντρο Aftognosia βοηθά ενήλικες κάθε ηλικίας να κοιτάξουν τον εαυτό τους και τη ζωή τους κατάματα και να ξεκινήσουν μια λυτρωτική διαδρομή προς την προσωπική ανάπτυξη, την αυτογνωσία και την ευτυχία.

 

Επιμέλεια: Αλεξία Σβώλου

lifo.gr