“Θέλουμε να ζήσουμε” –  Πολίτες του Βόλου κατά της Περιφέρειας για τη ρύπανση από την ΑΓΕΤ

Με κεντρικό σύνθημα “Θέλουμε να ζήσουμε”, οι Ενεργοί Πολίτες Βόλου, εκπρόσωποι του ΜέΡΑ25, της Πλεύσης Ελευθερίας και μέλη της Επιτροπής Πολιτών ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία σήμερα στην είσοδο της Περιφέρειας Θεσσαλίας (πρώην Νομαρχία) για τα συνεχή περιστατικά ρύπανσης των τελευταίων ημερών στην τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-Lafarge.

Όπως τόνισαν, “εδώ και εβδομάδες πολλοί πολίτες καταγράφουν με τα κινητά τους και βλέπουν με τα ίδια τους τα μάτια τεράστια νέφη τσιμεντόσκονης να πνίγουν την Αγριά και την πόλη του Βόλου. Τα τελευταία χρόνια το εργοστάσιο καίει σκουπίδια για την παραγωγή τσιμέντου, οπότε αντιλαμβανόμαστε όλοι το πόσο επικίνδυνοι μπορεί να είναι αυτοί οι ρύποι για μας και τα παιδιά μας. Στο τελευταίο περιστατικό μάλιστα οι καπνοί εμπόδισαν την κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο Βόλου-Αγριάς. Είναι επίσης εξοργιστικό για τους πολίτες να έχουμε δει αυτά τα περιστατικά ρύπανσης και παράλληλα το επίσημο καταγραφικό να δείχνει σχεδόν μηδενικές τιμές.

Οι διαμαρτυρόμενοι απαίτησαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας να επιτελέσει το έργο της και να προστατέψει την υγεία των πολιτών. Ζήτησαν να συναντηθούν με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίμνη, η οποία όμως απουσίαζε σήμερα από το γραφείο της, ενώ δεν κατέστη δυνατό να συναντηθούν ούτε με εκπροσώπους της υπηρεσίας Περιβάλλοντος. Ο κ. Βαξεβανόπουλος από τους Ενεργούς Πολίτες κατήγγειλε την Περιφέρεια Θεσσαλίας ότι ψευδώς ισχυρίζεται πώς ενημέρωσε την κοινή γνώμη για τα τελευταία περιστατικά ρύπανσης μέσα από Δελτία Τύπου, ενώ οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση κατήγγειλαν επίσης την αντιπεριφέρεια για το γεγονός ότι ζήτησε την παρουσία της αστυνομίας στον χώρο.
Kentavros