Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το βίντεο-αφιέρωμα της Finos Films για τα γενέθλιά της

Στις 23 Ιουλίου συμπληρώνονται 27 χρόνια από τον θάνατο της Αλίκης Βουγιουκλάκη, που άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 62 από καρκίνο. Η Φίνος Φιλμ δημοσίευσε ένα βίντεο – ποτ πουρί από στιγμές της Ελληνίδας σταρ στη μεγάλη οθόνη, τα χρόνια που μεσουρανούσε στον ελληνικό κινηματογράφο, με αφορμή την 20ή Ιουλίου που ήταν τα γενέθλιά της.

Στιγμές από αγαπημένες ταινίες

Το κλιπ περιλαμβάνει σκηνές από τις ταινίες «Aliki My Love», «Μανταλένα», «Το Ταξίδι», «Αστέρω», «Το Ξύλο Βγήκε από τον Παράδεισο» και «Το Κλωτσοσκούφι».

Η λεζάντα της ανάρτησης

«»Δεν πιστεύω ότι ο άνθρωπος φεύγει και τελειώνει. Πιστεύω πως κάποτε επανέρχεται, ζει, δημιουργεί, ανανεώνεται μέσα από ένα αιώνιο παιχνίδι της ζωής και του θανάτου»
Αλίκη (1934 – 1996)». 

 

Μια ζωή ταγμένη στην τέχνη

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου 1934 στο Μαρούσι Αττικής. Τρεις μέρες αργότερα αρρώστησε με πνευμονία και αμέσως οι γονείς της φώναξαν ιερέα να τη βαφτίσει. Το όνομα που της έδωσαν: Αλίκη – Σταματίνα. Από μικρή η Αλίκη λάτρευε τη Μαίρη Πίκφορντ και την Γκρέτα Γκάρμπο. Το πλούσιο υποκριτικό της ταλέντο διαφάνηκε από τα παιδικά της ακόμα χρόνια, πρωταγωνιστώντας στις περισσότερες σχολικές θεατρικές παραστάσεις.

Το 1952 έδωσε κρυφά από την οικογένειά της εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου από την οποία αποφοίτησε τρία χρόνια μετά με Λίαν Καλώς, λόγω της αυστηρής βαθμολόγησης του Δημήτρη Χορν. Ακολούθησε μια μεγάλη καριέρα με πολλές συνεργασίες στον κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση. Η μεγάλη καλλιτέχνης εργάζονταν μέχρι και τους τελευταίους μήνες της ζωής της.

in.gr