Θεολόγος χειροτονήθηκε διάκονος στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Την μνήμη των Μαρτύρων της Μικρασιατικής καταστροφής, όσο και των προσφύγων τίμησε σήμερα η Εκκλησία της Δημητριάδος, στον προσφυγικό Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, παρουσία των Μικρασιατικών Σωματείων της πόλης και  πλήθους πιστών.

Κατά την Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, χειροτόνησε διάκονο τον  Απόστολο Χατζηγεωργίου, έγγαμο, Πτυχιούχο της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., ο οποίος προέρχεται από την Ν. Ιωνία και διατηρεί μακρινή προσφυγική καταγωγή.

Ο κ. Ιγνάτιος παρατήρησε ότι νέος Κληρικός  μεγάλωσε σε οικογένεια με βαθιά πίστη και πνευματική ζωή, ενώ διετέλεσε μέλος της αδελφότητος των Αναγνωστών και ιεροπαίδω. Ο νέος Διάκονος θα διακονεί στο εξής στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Ιγνάτιος  τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τις ψυχές των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής και των προσφύγων προγόνων μας. Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «οι Άγιοι που τιμούμε σήμερα μαρτύρησαν γιατί δεν πρόδωσαν την πίστη στον Χριστό και στην Πατρίδα, ενώ δεν εγκατέλειψαν το ποίμνιό τους. Τιμούμε, επίσης την μνήμη των προσφύγων που κατοίκησαν σ’ αυτόν τον τόπο, στην Νέα Ιωνία, που δεν πρέπει να ξεχνά ποτέ πού οφείλει την ύπαρξή της, την μεγάλη παράδοσή της, την πίστη, το πνεύμα της προσφοράς και της θυσίας, που αναδείχθηκε και πάλι τούτες τις μέρες κυρίως στην Νέα Ιωνία, που επλήγη ιδιαιτέρως από την φυσική καταστροφή. Ας επικαλεστούμε την χάρη των Αγίων, για να σταθούμε όρθιοι και να ξαναστήσουμε ό,τι καταστράφηκε».

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Μικρασιατικού Ολοκαυτώματος στο προαύλιο του Ναού.
Kentavros