Αγοράκι 16 μηνών πέθανε από εγκεφαλοφάγο αμοιβάδα -Μολύνθηκε σε πισίνα

Ένα αγοράκι 16 μηνών στο Αρκάνσας των ΗΠΑ πέθανε από εγκεφαλοφάγο αμοιβάδα, αφού έπαιξε σε πισίνα.

Ένα αγόρι 16 μηνών πέθανε μετά την έκθεσή του σε μια σπάνια εγκεφαλοφάγο αμοιβάδα σε πισίνα που βρίσκεται στο Little Rock του Αρκάνσας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου οι αξιωματούχοι υγείας του Τμήματος Υγείας του Αρκάνσας (ADH), το παιδί προσβλήθηκε από τη Naegleria fowleri, αμοιβάδα η οποία «καταστρέφει τον εγκεφαλικό ιστό, προκαλώντας εγκεφαλικό οίδημα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, θάνατο».

Το αγόρι πέθανε στις 4 Σεπτεμβρίου, αφού πέρασε λίγες ημέρες στο νοσοκομείο, επιβεβαίωσε ο ιατροδικαστής της κομητείας στο CNN.

Μετά το περιστατικό, η πισίνα έκλεισε.

Τι είναι η εγκεφαλοφάγος αμοιβάδα που σκότωσε παιδί στις ΗΠΑ
Η Naegleria fowleri είναι ένας μονοκύτταρος ζωντανός οργανισμός που ζει στο έδαφος και σε θερμές λίμνες γλυκού νερού, ποτάμια, λίμνες και θερμές πηγές, σύμφωνα με το CDC.

Μπορεί επίσης να εμφανιστεί σε πισίνες, εάν τα επίπεδα απολύμανσης δεν είναι κατάλληλα και υπάρχει μόλυνση του εδάφους.

Τα συμπτώματα κυμαίνονται από έντονους πονοκεφάλους, ναυτία, πυρετό και εμετό μέχρι επιληπτικές κρίσεις και κώμα και συνήθως εμφανίζονται περίπου πέντε ημέρες μετά τη μόλυνση.

Η υγειονομική υπηρεσία της πολιτείας μοιράστηκε επίσης στην ανακοίνωσή της ότι η τελευταία γνωστή μόλυνση από Naegleria fowleri στο Αρκάνσας ήταν το 2013.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια εγκεφαλική λοίμωξη από Naegleria fowleri σκοτώνει ένα παιδί στις ΗΠΑ.

Πηγή:iefimerida.gr
Kentavros