Νίκος Παπαπέτρος: «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να χρησιμοποιήσει το λιμάνι εις βάρος της πόλης»

Ο επικεφαλής της «Συμμαχίας για τον Βόλο» και υποψήφιος δήμαρχος Βόλου κ. Νίκος Παπαπέτρος, μαζί με υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους από ένα ευρύ επαγγελματικό φάσμα, επισκέφθηκε τα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Βόλου και συναντήθηκε με όλο το στελεχιακό δυναμικό, ενώ ενημερώθηκε από τον διευθυντή Διοικητικού – Οικονομικού και Εκμετάλλευσης του ΟΛΒ, Νίκο Σακελλαρίου για τα θέματα του λιμανιού.


Ο κ. Σακελλαρίου καλωσόρισε τον υποψήφιο δήμαρχο και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην προσπάθεια που καταβάλλει. Ο κ. Παπαπέτρος υπογράμμισε πως η ανάπτυξη της πόλης αρχίζει από το λιμάνι της και δεν θα επιτρέψει να είναι ο Οργανισμός Λιμένος το “όχημα” επιβαρυντικών πολιτικών για τον Βόλο. Ανέφερε, επίσης, πως η δημοτική αρχή οφείλει να έχει λόγο στις πολιτικές που ασκεί ο Οργανισμός Λιμένος, πολιτικές που είναι συνυφασμένες με την λειτουργία της πόλης.
Ο επικεφαλής της «Συμμαχίας για τον Βόλο» εξέφρασε την απόλυτη στήριξη της παράταξης στους εργαζόμενους του Οργανισμού και τόνισε πως σταθερά, θα έχουν πάντα την αρωγή της μεγάλης Συμμαχίας των Πολιτών.
«Θα είμαστε δίπλα σας απ’ όποια θέση και να βρεθούμε μετά τις εκλογές. Ζητούμε την στήριξή σας, γιατί η πόλη χρειάζεται ένα συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο διοίκησης και εμείς το έχουμε”.
Ο κ. Παπαπέτρος τοποθετήθηκε για μια ακόμη φορά και στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού, υποστηρίζοντας πως η περιορισμένη υποπαραχώρηση τομέων σε ιδιώτες μπορούσε να είναι μια λύση απέναντι στην ιδιωτικοποίηση, καθώς είναι αδιανόητο να παραχωρείται ένα κεφάλαιο της χώρας αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα.
Τα “φιλέτα” στους ιδιώτες και τα ψέματα του Α. Μπέου
Την αγωνία του για την τύχη του λιμανιού εξέφρασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στον ΟΛΒ κ. Δημήτρης Μανώλης, ενώ ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου, ενημέρωσε τους εργαζόμενους και για την οριοθέτηση της χερσαίας ζώνης.
“Επειδή υπάρχει η απόλυτη παραπλάνηση, σας ενημερώνω και επίσημα ότι η οριοθέτηση της χερσαίας ζώνης είναι ένα ζήτημα που έληξε. Ολοκληρώθηκε  πριν δύο χρόνια και τα “φιλέτα” περνάνε στα χέρια των ιδιωτών. Κάθε τι άλλο που καταγράφεται στη δημόσια σφαίρα από την απερχόμενη δημοτική αρχή είναι τεράστιο ψέμα.
Εργαζόμενος ανέφερε πως είναι ντροπή ένα λιμάνι όπως του Βόλου να ξεπουλιέται για 20 εκ. ευρώ, χωρίς να υπάρχει από κανέναν αντίδραση. «Εμείς, θεωρούμε ότι δεν θα ωφελήσει την πόλη η πώληση του λιμανιού και σας στηρίζουμε. Το λιμάνι είναι πηγή της οικονομικής ζωής και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν επενδυτή, που η Κυβέρνηση θα επιλέξει να συνεργαστεί, να λειτουργεί εις βάρος των πολιτών και των εργαζομένων. Εμείς μπορούμε να προστατέψουμε πολίτες και εργαζόμενους » κατέληξε ο υποψήφιος δήμαρχος.


Περιοδεία σε υπηρεσίες του Δήμου Βόλου
Επίσκεψη σε υπηρεσίες του Δήμου Βόλου πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου και επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης «Συμμαχία για τον Βόλο» Νίκος Παπαπέτρος. Συνοδευόμενος από πολυμελές κλιμάκιο υποψηφίων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων, επισκέφθηκε αρχικά το κτίριο Σπίρερ, όπου στεγάζεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη και συνομίλησε με εργαζόμενους και πολίτες. Κατόπιν επισκέφθηκε τα γραφεία της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας και την Πολεοδομία, όπου ενημέρωσε τα υπηρεσιακά στελέχη για τις προτάσεις της παράταξης σχετικά με τη βελτίωση λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών. Η περιοδεία συνεχίστηκε με επίσκεψη στο δημαρχείο του Βόλου και τις υπηρεσίες που στεγάζονται στο ισόγειο του κτιρίου, στο Κέντρο Νεότητας και τις υπηρεσίες Πρόνοιας στο πρώην κτίριο του Υγειονομικού, ενώ τέλος επισκέφθηκε τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας και της ΔΕΥΑΜΒ.