Παπαπέτρος: Επίδομα σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες και μείωση 20% στα δημοτικά τέλη

Ολοκληρωμένη, ρεαλιστική και απολύτως τεκμηριωμένη πρόταση για τη διαχείριση της κρίσης και την αντιμετώπιση των υγειονομικών κινδύνων από την καταστροφική κακοκαιρία που έπληξε τον Δήμο Βόλου, επεξεργάστηκε και θα παρουσιάσει στους πολίτες η παράταξη «Συμμαχία για τον Βόλο», με επικεφαλής τον Νίκο Παπαπέτρο.

Η πρόταση περιλαμβάνει άμεσες δράσεις για να βγει ο Βόλος από τη λάσπη και εντάχθηκαν ήδη στο πρόγραμμα του συνδυασμού. Πρόκειται για δέσμη άμεσων μέτρων για την προστασία της πόλης και την αναδιοργάνωση της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας του Δήμου Βόλου. Τα μέτρα θα αναλυθούν από τον κ. Παπαπέτρο σε δημόσιες δηλώσεις του, αύριο Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Παπαπέτρος θα ανακοινώσει μεταξύ άλλων τη χορήγηση επιδόματος έως 300 ευρώ σε οικογένειες δημοτών, με κοινωνικά κριτήρια, την ανάπτυξη υποστηρικτικού δικτύου για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας, εκτεταμένες δράσεις απολύμανσης και καθαριότητας σε κάθε γειτονιά, την οριζόντια μείωση 20% στα δημοτικά τέλη, την ανάπτυξη δικτύου Κέντρων Εξυπηρέτησης Δημότη σε κάθε γειτονιά, την άμεση αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιϊας και του συγκοινωνιακού δικτύου, αλλά και την επιδότηση του εισιτηρίου για απομακρυσμένες περιοχές (με κοινωνικά κριτήρια), σε συνεργασία με ΚΤΕΛ.

Για το τεράστιο πρόβλημα του νερού, η πρόταση της «Συμμαχίας» περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ενίσχυση του υδραγωγείου του Βόλου με την αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων πηγών, οι οποίες επί 9 χρόνια παρέμειναν αναξιοποίητες από την απερχόμενη δημοτική αρχή, με αποτέλεσμα να στερηθούν επί ημέρες το νερό οι κάτοικοι του Δήμου Βόλου. Επίσης, θα δρομολογηθούν άμεσα έργα, με εκτεταμένες και στέρεες παρεμβάσεις, για την αποκατάσταση των ζημιών στις αξιοποιήσιμες πηγές, ώστε αυτές να καταστούν απόλυτα ανθεκτικές απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαπέτρο, η χρηματοδότηση των παραπάνω δράσεων είναι δυνατή και θα επιτευχθεί από την αναδιάρθρωση των κονδυλίων που διαχειρίζεται ο Δήμος Βόλου, ενώ για τα έργα υποδομών θα υπάρξει αποφασιστική διεκδίκηση κονδυλίων από την Πολιτεία.
Επιπλέον, η πρόταση της «Συμμαχίας» προβλέπει την παροχή ιατρικής περίθαλψης σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μέσω της λειτουργίας Κοινωνικού Ιατρείου, δεδομένου ότι τους επόμενους μήνες αναμένεται να προκύψουν αυξημένα περιστατικά γαστρεντερίτιδας, δερματοπάθειες, συμπτώματα λεπτοσπείρωσης, εξαιτίας του ακατάλληλου για ανθρώπινη κατανάλωση νερού που πίνουν οι Βολιώτες, αλλά και αναπνευστικά προβλήματα, λόγω της σκόνης στην ατμόσφαιρα.

«Οι συγκεκριμένες προτάσεις μας αποτελούν συμβόλαιο και δέσμευση για την παράταξή μας. Δεν είναι πυροτεχνήματα και προεκλογικά τεχνάσματα. Είναι το όραμά μας για την πόλη μας, την αγαπάμε και νοιαζόμαστε», τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Παπαπέτρος.