“Στις δύσκολες συγκυρίες πρεσβευτής μας η γνώση, η ενεργή και ουσιαστική δράση”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Της Εύης Τζαβέλλα -Αδαμάκη

Η έννοια της Αυτοδιοίκησης εκτός της ετυμολογικής της προσέγγισης και ανάλυσης, ως βάση και εφαλτήριο για άλλες δραστηριότητες άπτεται της καθημερινότητας κυρίως αλλά και της μελλοντικής διαβίωσης. Ο γεωγραφικός – διοικητικός σχεδιασμός της χώρας σε διαμερίσματα, Νομούς, πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά δεν έχει σταματήσει να δημιουργεί ενότητες και έννοιες που αφορούν ανάγκες, σχέδια, προγραμματισμό έργων. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποκτά συνεχώς μεγαλύτερες ευθύνες/αρμοδιότητες και διαδραματίζει ρόλο στην τοπική οικονομική ανάπτυξη.

Η Θεσσαλία, ο ευρύτερος τόπος μας, η στενή έννοια της πατρίδας, είναι για όλους έννοια οικεία και άμεση με σαφή βεβαίως την προσέγγιση – εξοικείωση της ιδιαίτερης πατρίδας που είναι ο τόπος κατοικίας. Η Θεσσαλία, με πληγές ανοικτές και εικόνες καταστροφής νωπές από την πρόσφατη θεομηνία, είναι από τη φυσική της διαμόρφωση (στο κέντρο της χώρας, με βουνά και πεδιάδες, λίμνες, ποτάμια, νησιά) ποικίλης φυσικής ομορφιάς.

Η αναμέτρηση ανάμεσα σε πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα δεν είναι εύκολη διαδικασία, δεν είναι ωστόσο και αδύνατη όταν αρωγός – ενεργός και ουσιαστικός – είναι η διοίκηση. Αλληλένδετη με την Περιφέρεια Θεσσαλίας διοικητικά είναι η Μαγνησία, ο Νομός μας, ο τόπος μας. Με προσωπική γνώση και πείρα από την πρότερη διοίκηση (Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση) ως αντινομάρχης αλλά και ως αναπληρώτρια Διοικήτρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας συμμετέχω σε αυτές τις εκλογές με το ψηφοδέλτιο «Συμμαχία υπέρ των πολιτών. Κώστας Αγοραστός» , στις δύσκολες πραγματικά συγκυρίες, πρεσβεύοντας την ενεργή και ουσιαστική δράση των περιφερειακών συμβούλων.

Η αποτύπωση θεμάτων και προβλημάτων είναι σίγουρα απαραίτητη αλλά κυρίως χρησιμεύει για να μπορούμε να διορθώνουμε και να σχεδιάζουμε σωστά το μέλλον μακριά από τις παθογένειες του παρελθόντος . Απαιτείται σωφροσύνη, ψυχραιμία και γνώση για τη σωστή επιλογή όσον αφορά τη ζωή των ανθρώπων και την ανάπτυξη του τόπου. Η ενημέρωση είναι το πρώτο (και βασικό) στάδιο, ακολουθεί η σύγκριση και ανάλυση, προσμέτρηση και υπολογισμός όσων έχουν γίνει έως τώρα και όσων πρέπει να γίνουν.
Καταληκτικά, η διοίκηση είναι ο βασικός πυλώνας λειτουργίας δομών και υπηρεσιών. Στην παράμετρο αυτή δεν χωρούν φήμες, γνώμες, λόγια. Στο βωμό των εκλογικών αναμετρήσεων περισσεύουν οι ψευδείς εκτιμήσεις και περιττεύουν οι ατεκμηρίωτες ή λανθασμένες απόψεις που γίνονται εκουσίως ή ακουσίως…
Ας σταθούμε στο ύψος της σοβαρότητας των καταστάσεων και ας δώσουμε στη Μαγνησία την προοπτική που της αναλογεί : ανασυγκρότησης, ανανέωσης, αναγέννησης που δικαιούται και της αξίζει με την ενεργή στάση και θέση όλων μας.
Kentavros