Τρεις ημέρες πριν τον δεύτερο γύρο των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ που θα αναδείξουν ή τον Στέφανο Κασσελάκη ή την Έφη Αχτσιόγλου ως διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα, όχι μόνο δεν φαίνεται να υπάρχει καμία διάθεση να πέσουν οι τόνοι ώστε να αποφευχθεί μια σκληρή επόμενη ημέρα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά αντίθετα συνεχώς τα πνεύματα οξύνονται με «επιθέσεις» και «αντεπιθέσεις» και από τα δύο στρατόπεδα.
Οι «γραμμές» που εκφράζονται και με δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών και με άρθογραφία σε εφημερίδες και με αναρτήσεις στα social media φαίνεται να είναι δύο:
– από τη μια η πλευρά Κασσελάκη εμφανίζει τον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως το άφθαρτο, καινούργιο πρόσωπο που δεν έχει καμία σύνδεση με το παλαιό κόμμα και τις συνεχόμενες εκλογικές ήττες, το οποίο εκπροσωπεί κατά τους ίδιους η Έφη Αχτσιόγλου και όσοι την στηρίζουν, ενώ δεν παραλείπουν να τονίζουν ότι ήταν ο μοναδικός από τους υποψηφίους προέδρους του κόμματος που στη ρητορική του χρησιμοποίησε τη φράση «θα κερδίσω τον Μητσοτάκη»
– από την άλλη η πλευρά Αχτσιόγλου εμφανίζεται σαν να ζητά πιστοποιητικό… αριστερών φρονημάτων κυρίως από τον Στέφανο Κασσελάκη (βλ. άρθρα στην ΕΦ.ΣΥΝ για τον «θείο» από το Σικάγο ή τις δηλώσεις Φίλη ότι «αν βγει ο Κασσελάκης απομακρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ απ’ την Αριστερά») καταλογίζοντας του έλλειψη προγραμματικών θέσεων ενώ δεν λείπουν και κατηγορίες ακόμα και για «υποτιμητικό τρόπο» από μέρους του υποψηφίου προέδρου απέναντι στην πρώην υπουργό Εργασίας.
Το ενδιαφέρον στον, όπως φαίνεται, εσωκομματικό πόλεμο «όλοι εναντίον όλων», είναι ότι τις περισσότερες φορές το επίδικο δεν είναι οι θέσεις και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κοινωνία αλλά αναρτήσεις στα social media, φήμες, υπονοούμενα έως κατηγορίες περί υπονόμευσης του Αλέξη Τσίπρα όπου ναι μεν κανείς δεν ονοματίζει κανέναν αλλά όλοι αφήνουν ένα υπονοούμενο.
Την ίδια ώρα Στέφανος Κασσελάκης και Έφη Αχτσιόγλου δεν εμφανίζονται διατεθειμένου να βάλουν τα μαχαίρι στις θήκες τους με τον πρώτο να κάνει μεν ένα μικρό βήμα προς τα πίσω τα ξημερώματα της Πέμπτης λέγοντας ότι στηρίζει και πιστεύει την συνυποψήφιά του ως προς το «SMS στον Τσίπρα» χωρίς, όμως, να καταδικάζει ρητά και κατηγορηματικά ρητορικές όπως αυτές από τον Παύλο Πολάκη, ενώ και η δεύτερη έριξε «λάδι στη φωτιά» κατηγορώντας τον αντίπαλό της ότι στην απάντησή του για το debate της απευθύνθηκε ως «Έφη» με το «υποτιμητικό αυτό “στυλάκι” ακριβώς επειδή είμαι γυναίκα».
Νίκος Φίλης
«Αν βγει ο Κασσελάκης -που θα είναι επιλογή αυτών που θα ψηφίσουν- είναι μια επιλογή που κατά τη γνώμη μας, δυσχεραίνει τον στόχο να φύγει η Δεξιά και απομακρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ από το χώρο της Αριστεράς», είπε δηκτικά μιλώντας το πρωί της Πέμτης στον ΣΚΑΙ ο Νίκος Φίλης σχολιάζοντας ότι «ο Μητσοτάκης δεν πέφτει από ναυτιλιακό broker της Αμερικής».
Ο πρώην υπουργός Παιδείας ήταν ακόμα πιο σκληρός για τον Στέφανο Κασσελάκη στο KONTRA λέγοντας: «Ξέρετε που ήταν ο Κασσελάκης όταν ο Πολάκης και ο Ξανθός έδιναν την μάχη για τους ανασφάλιστους; Στη Νέα Δημοκρατία. Ψήφιζε Μητσοτάκη και ήταν συνεργάτης του Μητσοτάκη από το 2012 έως το 2015, που ήταν κυβέρνηση ο Μητσοτάκης και προσυπέγραφε συνεπώς τις μνημονιακές πολιτικές αυτές. Το έχει γράψει ο ίδιος και μετά υποστήριζε την υποψηφιότητα Μητσοτάκη για να γίνει αρχηγός της ΝΔ. Πως μπορεί να επικαλείται με αξιοπιστία στον απλό πολίτη και να του λέει ότι εγώ ήμουν ΣΥΡΙΖΑ; Δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ΝΔ».
Έφη Αχτσιόγλου
Η υποψήφια πρόεδρος επέλεξε τη LIFO για να εξαπολύσει τα βέλη της κατά του συνυποψηφίου της στον οποίο καταλόγισε τόσο απουσία θέσεων και προγράμματος όσο και υποτίμηση προς το πρόσωπό της επειδή είναι γυναίκα.
«Νιώσατε να σας μειώνει το ότι ο κ. Κασσελάκης σε πρόσφατη δήλωσή του σας αποκάλεσε με το μικρό σας όνομα ή μήπως ήταν μια προσπάθεια επίδειξης οικειότητας;» ρωτήθηκε η Έφη Αχτσιόγλου και απάντησε «γιατί άραγε ο κ. Κασσελάκης προσφώνησε στην ίδια δήλωση τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που είναι άνδρας με το ονοματεπώνυμό του; Θα του έλεγε, επιπλέον, να πάνε μαζί σε περιοδεία ή “έλα τώρα, τελείωνε” και μην προχωράς στον β’ γύρο; Και όχι, δεν μπαίνει καν θέμα οικειότητας, αφού, όπως σας είπα, ελάχιστα γνωριζόμαστε. Μου απευθύνθηκε με το υποτιμητικό αυτό «στυλάκι» ακριβώς επειδή είμαι γυναίκα, όμως εγώ είμαι από εκείνες τις γυναίκες που είναι αποφασισμένες να μην υποταχθούν στη “φυσική” τάση των πραγμάτων, καταλήγοντας διακοσμητικές σε ένα ανδροκρατούμενο σύμπαν».
Στην ίδια συνέντευξη η υποψηφία πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «ανυπαρξία συγκροτημένου πολιτικού σχεδίου από την άλλη πλευρά. Για παράδειγμα, προσωπικά δεν γνωρίζω καθόλου τι πιστεύει ο κ. Κασσελάκης για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τι σκοπεύει να υποστηρίξει ως πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με την εξωτερική πολιτική της χώρας. Τι προτάσεις έχει έπειτα για τα εργασιακά, τι λέει για το αντεργατικό νομοσχέδιο που φέρνει τώρα στη Βουλή η κυβέρνηση Μητσοτάκη;».
Νάσος Ηλιόπουλος
Στην πρωινή ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη, με την οποία πήρε θέση απέναντι στα σενάρια υπονόμευσης του Αλέξη Τσίπρα από την Έφη Αχτσιογλου απάντησε ο βουλευτης και στενός συνεργατης της, Νασος Ηλιόπουλος.
«Ο Σ. Κασσελάκης χθες το βράδυ είπε ότι δεν ξέρει τίποτα γιατί είναι λίγους μήνες στο κόμμα και μέσα σε λίγες ώρες αναδιπλώθηκε, άλλαξε θέση και είπε ότι πιστεύει την Ε. Αχτσιόγλου για το “ψεύτικο sms”. Όλοι γνωρίζουμε ότι το ζήτημα δεν είναι το ανύπαρκτο (και όχι ψεύτικο) sms αλλά οι συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον της περί υπονόμευσης, που αναπαράγονται από βασικούς υποστηρικτές του, τις οποίες ουδέποτε καταδίκασε.Και εξακολουθεί να μην καταδικάζει» ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος, καταλήγοντας πως «δεν χρειαζόμαστε προστασία. Σαφείς θέσεις χρειαζόμαστε».
Στέφανος Κασσελάκης
Από την πλευρά του ο έτερος υποψήφιος των εκλογών της Κυριακής στον ΣΥΡΙΖΑ είπε σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Νοτίου Αιγαίου ότι δεν είναι δείγμα πολιτικού πολιτισμού να κατηγορείται από την ανθυποψήφιά του για «θολά νερά» ή να στοχοποιούνται οι ψηφοφόροι ενώ όσον αφορά την πρόταση για το debate σχολίασε πως «όταν η κ. Αχτσιόγλου ζητούσε debate εγώ ήμουν στις λάσπες, με τον κόσμο που υποφέρει».
Στην πολύ πρωινή του ανάρτηση, δε, ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε μια έμμεση απάντηση στα όσα έχουν γραφτεί για «στρατό» από λογαριασμούς στα social media, αληθινούς ή bots, οι οποίοι όχι μόνο τον στηρίζουν αλλά επιδίδονται και στην δυσφήμιση της Έφης Αχτσιόγλου και σε «επίθεση» φιλίας προς την συνυποψήφιά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τα ξημερώματα της Πέμπτης ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter). Ωστόσο στις 156 λέξεις της ανάρτησής του δεν συμπεριέλαβε ούτε μια για να καταδικάσει τη ρητορική του Παύλου Πολάκη όπως του ζήτησε η αντίπαλός του στις εκλογές της Κυριακής.
Γιάννης Ραγκούσης
Δεν τον ξέρουμε τον Στέφανο Κασσελάκη, ανάφερε σε δικές του δηλώσεις ο Γιάννης Ραγκούσης σημειώνοντας ότι «δεν έχει παραχωρήσει μια συνέντευξη για να παρουσιάσει τις θέσεις του».
Ο ίδιος χαρακτήρισε ως αθλιότητα και προβοκάτσια τα περί «υπονόμευσης» του Αλέξη Τσίπρα από την Έφη Αχτσιόγλου ενώ, αντίθετα, για τους Γιώργο Κατρούγκαλο, Νίκο Φίλη και Παύλο Πολάκη είπε ότι οι δηλώσεις τους υπονόμευσαν στην πράξη το εκλογικό αποτέλεσμα, κάνοντας ειδική αναφορά στον αποκαλούμενο «δημόσιο εκβιασμό» του κ. Πολάκη με αφορμή τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.
ΕΦΣΥΝ
Συνέχεια στον εσωκομματικό εμφύλιο ακόμα και με βαριές εκφράσεις που έχει ξεσπάσει στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ανάδειξη του νέου προυέδρου στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών ανάμεσα σε Στέφανο Κασσελάκη και Έφη Αχτσιόγλου δίνεται από το σημερινό φύλλο της Εφημερίδας των Συντακτών.
Μόλις στην τέταρτη σελίδα ο Δημήτρης Ψαρράς σε άρθρο του με τίτλο «ποιος φοβάται την Έφη Αχτσιόγλου;» αποκαλεί «θείο από το Σικάγο» τον Στέφανο Κασσελάκη προσθέτοντας ότι εμφανίστηκε «για να “σώσει” το κόμμα. Από ποιον να το “σώσει”; Μα από την Αριστερά».
Στο ίδιο άρθρο ο δημοσιογράφος της ΕΦΣΥΝ σημειώνει για τον Στέφανο Κασσελάκη ότι εμφανίστηκε «κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή» όταν «φάνηκε να συγκεντρώνει την πλειοψηφία της προτίμησης των μελών η Έφη Αχτσιόγλου». Προσθέτει, δε, ότι σε αντίθεση με την συνυποψήφιά του που «έχει καταθέσει αναλυτικά τον πολιτικό της σχεδιασμό και αυτός αναφέρεται ασφαλώς στην Αριστερά», ο Στέφανος Κασσελάκης «θεωρεί οτι δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει κάτι παρόμοιο. Αρκείται σε μια σειρά εμφανίσεων, αναρτήσεων και συνθημάτων». «Καθώς φαίνεται αυτά αρκούν για κάποια από τα όψιμα “μέλη”» σχολιάζει ο συντάκτης του άρθρου.
«Υπάρχει βέβαια και η μικρή ομάδα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που τάχθηκε πίσω από την υποψηφιότητα Κασσελάκη αμέσως μόλις εκδηλώθηκε ο ίδιος. Και ασφαλώς πολλοί ξαφνιάστηκαν που δεν είδαν δίπλα του μόνο κάποια στελέχη που προέρχονταν από το ΠΑΣΟΚ (και βέβαια όχι από την αριστερή πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ) αλλά και ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούνταν εμβληματικά για το κόμμα όπως ο Παύλος Πολάκης ή ο Γιώργος Τσίπρας» συνεχίζει το άρθρο με τον συντάκτη να εξαπολύει «βέλη» στον Παύλο Πολάκη και τον Γιώργο Τσίπρα για τους οποίου απαντά στο ερώτημα «πώς ανέχονται να συμπλέουν με όσους δηλώνουν σήμερα απέχθεια γιια την Αριστερά;».
«Δυστυχώς η απάντηση είναι απλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μεγάλη κρίση. Την προκάλεσε ασφαλώς η διπλή εκλογική ήττα και μπροστά στο κόμμα βρίσκονται ανοιχτά τα μεγάλα διλήμματα της ανασυγκρότησης. Σ’ αυτές τις συνθήκες τα ίδια τα στελέχη βρίσκονται μπροστά στο δίλημμα της προσωπικής πολιτικής τους ταυτότητας. Και ως γνωστόν ούτε ο ένας ούτε ο άλλος προέρχονται από τον ιστορικό Συνασπισμό που μετεξελίχθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Πολάκης το 2012 υποστήριζε το κόμμα ΕΠΑΜ του ιδιόρρυθμου οικονομολόγου Δημήτρη Καζάκη ενώ ο κ. Τσίπρας ανήκε στην ΚΟΕ του Ρούντι Ρινάλντι» γράφει ο συντάκτης και καταλήγει: «Από κάθε άποψη λοιπόν η παράδοξη συμμαχία των υποστηρικτών του κ. Κασσελάκη δεν θα πάψει να μας απασχολεί».
Ο Δημήτρης Ψαρράς καταφέρεται και κατά της διαδικασίας εκλογής του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ «από μια ακαθόριστη βάση “μελών”» για την οποία σχολιάζει ότι «είναι πραγματικά ξένη προς την παράδοση της αριστεράς» αποδίδοντας σε αυτή «όλα τα αρνητικά φαινόμενα που διαπιστώνονται αυτές τις ημέρες». Όπως γράφει «οφείλονται στο ότι το ίδιο το κόμμα παραδίδεται ανήμπορο σε μια σειρά πολιτικών μηχανισμών που επιχειρούν να το ελέγξουν εγγράφοντας “μέλη” τα οποία ούτε είχαν, ούτε έχουν καμία διάθεση να αποκτήσουν πραγματική σχέση με την Αριστερά».
Σπεύδει, μάλιστα, να εξηγήσει ότι «αυτό το σχήμα εφαρμόζεται για πρώτη φορά στον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί μπορεί το 2022 να εκλέχθηκε από τη “βάση” ο Αλέξη Τσίπρας αλλά ήταν ο μοναδικός υποψήφιος, οπότε δεν υπήρξε πραγματικά διαδικασία εκλογής. Αντίθετα όταν είχε πρωτοτεθεί το ζήτημα εκλογής προέδρου από τη βάση στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το δραματικό καλοκαίρι του 2015 και την αποχώρηση της ομάδας που συγκρότησε τη ΛΑΕ και κυρίως το καλοκαίρι του 2019 μετά την εκλογική ήττα, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν εκείνος που πρώτος το αρνήθηκε».
«Αν προτιμούν από εσένα το μηδέν, αυτό λέει κάτι για σένα»
Κατά του Στέφανου Κασσελάκη με τη φράση «αν προτιμούν από σένα το μηδέν, έστω το ωραίο και άφθαρτο μηδέν, αυτό κάτι λέει για σένα» αλλά και με υπαινιγμούς για τη μέχρι τώρα στάση του είναι και το κείμενο «Αμαρτία εξομολογούμενη» που υπογράφει σήμερα στην Εφημερίδα των Συντακτών η Αφροδίτη Τζιαντζή.
«Θα το πω το κρίμα μου: Εγώ το παιδί το συμπαθώ και ας τον λένε Κεν, αρσενική Μπάρμπι και Κάπτεν Αμερίκα. Είναι νέος, ωραίος (αφήνουμε το αυτοδημιούργητος στην άκρη πού να το ψάχνεις τώρα) έχει έναν καλά σύντροφο και αγαπιούνται, ένα σκυλάκι μεγαλόσωμο και μαλλιαρό, έχει και ένα άλλο αν δεν κάνω λάθος, τουλάχιστον έχει φωτογραφηθεί με διάφορα σκυλάκια. Έχει φωτογραφηθεί και με γατάκι, ένα μαυρούλι προς το γκρι. Και ήταν και πολύ ευγενικός με τον ντελιβερά της Wolt που παρήγγειλε πίτσες, που δεν τον ήξερε ο καημένος ο ντελιβεράς γιατί όλη μέρα δουλεύει μας είπε, φαίνεται δεν έχει TikTok ή ζει κάτω από μια πέτρα, τι φάση οι ντελιβεράδες, δηλαδή δεν συζητάνε για τον Κασσελάκη στα διαλείμματα της δουλειάς, πού ζουν;» ξεκινάει το άρθρο στην 5η σελίδα της ΕΦΣΥΝ και συνεχίζει:
«Αλλά αυτό που με κέρδισε είναι το πλάνο με τον καφέ. Νομίζω στο Παγκράτι. Πήγε το παιδί με τη βερμούδα του, με τον σύντροφό του τον Τάιλερ, με το σκυλάκι του να πάρει έναν καφέ στα όρθια, φρέντο εσπρέσο σκέτο πίνει αν σας τρώει η περιέργεια. Και έστειλε η Κατερίνα Καινούργιου έναν νεαρό ρεπόρτερ να τον ρωτήσει πώς βιώνει την επιτυχία του στον πρώτο γύρο και κάτι τέτοια. Άνετος και χαλαρός ο Στέφανος χαιρέτησε τα παιδιά του πάνελ με τα μικρά τους ονόματα, ρώτησε τον ρεπόρτερα αν θέλει κάτι να του πάρουν, ένα νερό βρε παιδί μου που ξεροσταλιάζει εκεί στο ρεπορτάζ. Έχετε δει πολιτικό να προσφέρει νερό σε ρεπόρτερ; Εγώ ποτέ μου. θα μου πείτε αυτός πολιτικός δεν είναι, ουρανοκατέβατος ήρθε και τους πήρε το κόμμα σε τρεις εβδομάδες μέσα από τα χέρια (ή κοντέυει να το κάνει) με μια επικοινωνιακή καταιγίδα σε σόσιαλ μίντια και όχι μόνο. Από ουσιά λένε μηδέν , το πρόγραμμά του αγνοείται. Αλλά αν προτιμούν από σένα το μηδέν, έστω το ωραίο και άφθαρτο μηδέν, αυτό κάτι λέει για σένα και για τα κριτήρια του κοινού αλλά και για την πολιτική την ίδια. Όσο για την Αριστερά, άσ’ το καλύτερα, θα στεναχωρηθούμε και δεν λέει μέρες που είναι στο παρά πέντε του β΄ γύρου».
Καρτερός: Θέλουν γιατρό, όχι τον Τσίπρα
Τη φράση «σκοτεινή εικόνα» χρησιμοποιεί ο εκ των στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Καρτερός, σε σημερινό του άρθρο στην εφημερίδα «Αυγή» για να σχολιάσει τον ανηλεή «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει με δημοσιεύματα και αναρτήσεις στο διαδίκτυο ενόψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο Θανάσης Καρτερός κάνει λόγο για «γνωστούς αγνώστους του διαδικτύου» που όπως γράφει «κάνουν τη δουλειά που ξέρουν. Άλλοι γιατί πληρώνονται γι’ αυτή και άλλοι γιατί είναι πρόθυμοι ηλίθιοι, που βλέπουν τον ίσκιο τους το απόγευμα και φαντασιώνονται ότι είναι opinion makers».
«Είναι κάποιος από τους υποψήφιους τοξικός; Δίνει τη μάχη του με όρους σκότους; Αυτό δεν προκύπτει από πουθενά, το αντίθετο μάλιστα. Αυτό που προκύπτει είναι αυτόκλητοι σωτήρες, τιμωροί, εκκαθαριστές του Διαδικτύου, που είδαν φως κι ανέβηκαν» προσθέτει και απαντά στο ερώτημα «να πάρει ο Τσίπρας θέση» με την φράση «θέλουν γιατρό, όχι τον Τσίπρα».
«Θα έπρεπε όλοι να προστατεύσουν τον Τσίπρα. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους και όχι να προστρέχουν σ’ αυτόν για τις ασχήμιες. Η σιωπή του εξάλλου μιλάει πολύ καθαρά αν ξέρουν να ακούνε» καταλήγει στο άρθρο του ο Θανάσης Καρτερός.
Όλα το άρθρο του Θανάση Καρτερού έχει ως εξής:
Να πάρει θέση ο Τσίπρας: Είναι η Έφη ελέφαντας; Είναι ο Στέφανος εξαποδώ;
Ποια είναι η σκοτεινή εικόνα; Ευάριθμοι γνωστοί άγνωστοι του Διαδικτύου κάνουν τη δουλειά που ξέρουν. Άλλοι γιατί πληρώνονται γι’ αυτή και άλλοι γιατί είναι πρόθυμοι ηλίθιοι, που βλέπουν τον ίσκιο τους το απόγευμα και φαντασιώνονται ότι είναι opinion makers. Διαβολή, συκοφαντία, σενάρια άρρωστης φαντασίας. Που στις συνθήκες όμως της εκλογικής αναμέτρησης βρίσκουν ανταπόκριση σε ένα μικρό τμήμα μελών του κόμματος, έτοιμο να πιστέψει ό,τι του σερβίρουν, ακόμα και στα νεφελίμ της Έφης ή στα σεραφείμ του Κασσελάκη. Και έτσι αναπαράγονται χωρίς περίσκεψη με ένα κουμπί στο πληκτρολόγιο.
Το έχουμε υποστεί κι άλλες φορές. Με στόχο τον Τσίπρα συνήθως. Αλλά με την κάψα των εκλογών έχει φουντώσει. Του Κουτρούλη ο γάμος στο fb. Πάει το βρισίδι σύννεφο όχι μόνο για τους υποψήφιους, αλλά και του ενός για τον άλλο. Τι, όμως, φέρνει αυτό το σκοτάδι στο φως και το προβιβάζει σε κυρίαρχο πολιτικό γεγονός; Η στάση των επίδοξων σωτήρων του κόμματος, που κατέχουν στασίδι στα ΜΜΕ και πιστεύουν ότι με αυτά τα σκατά θα κάνουν εύφορο το χωράφι στο οποίο επενδύουν. Να τι κάνουν οι απέναντι. Άρα να τι είναι. Κι έφτασαν σοβαρές εφημερίδες να μετρούν τα like και share για να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα.
Είναι κάποιος από τους υποψήφιους τοξικός; Δίνει τη μάχη του με όρους σκότους; Αυτό δεν προκύπτει από πουθενά, το αντίθετο μάλιστα. Αυτό που προκύπτει είναι αυτόκλητοι σωτήρες, τιμωροί, εκκαθαριστές του Διαδικτύου, που είδαν φως κι ανέβηκαν. Ούτε ο μεγάλος κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει σε αυτή τη χάβρα ασχήμιας. Από πού κι ως πού λοιπόν ψιθυρίζουν, φωνάζουν, ασχημονούν ορισμένοι, να πάρει ο Τσίπρας θέση; Θέση για ποιο πράγμα; Ότι δεν είναι η Έφη ελέφαντας και ο Στέφανος εξαποδώ; Σοβαρά τώρα; Εκείνοι που πιστεύουν ότι είναι, ότι στέλνουν σκαιά SMS ή συνεργάζονται με τη CIA θέλουν γιατρό, όχι τον Τσίπρα.
Θα έπρεπε όλοι να προστατεύσουν τον Τσίπρα. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους και όχι να προστρέχουν σ’ αυτόν για τις ασχήμιες. Η σιωπή του εξάλλου μιλάει πολύ καθαρά αν ξέρουν να ακούνε. Όπως πολύ καθαρά μιλάει και η σιωπή της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών του κόμματος. Που ελπίζουμε ότι θα μιλήσουν μαζικά την Κυριακή. Ψύχραιμα και πολιτικά…