Ο Ν. Παπαπέτρος στην “τραυματισμένη” Νέα Αγχίαλο: “Θέλουμε έναν Δήμο για τους πολλούς”

Μόνοι τους εξακολουθούν να παλεύουν οι επαγγελματίες της Νέας Αγχιάλου, για να επουλώσουν τις πληγές που άνοιξε η θεομηνία «Daniel». Στην παραλία και άλλα σημεία της πόλης παραμένουν «βουνά» τα φερτά υλικά που συγκεντρώθηκαν από την νεροποντή. Για τα μεγάλα προβλήματα ενημερώθηκε από κοντά σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Νίκος Παπαπέτρος, ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία στην περιοχή συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της Νέας Αγχιάλου.

Το κλιμάκιο της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης «Συμμαχία για τον Βόλο» επισκέφτηκε αρχικά τη λαϊκή αγορά, ενώ κατόπιν η περιοδεία συνεχίστηκε στα καταστήματα της οδού 30ής Ιουλίου, στον πεζόδρομο και στα μαγαζιά του κεντρικού δρόμου της Νέας Αγχιάλου και στην παραλία. Ακολούθησε επίσκεψη στο κτίριο της ΤΟΜΥ και στις υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, που στεγάζονται στο πρώην δημαρχιακό μέγαρο (Δράγνειο).

Κάτοικοι και επιχειρηματίες τόνισαν ότι, 20 ημέρες μετά τη θεομηνία, παντού υπάρχουν ξύλα και σκουπίδια, αφού η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν φρόντισε να απομακρύνει τα φερτά υλικά που «ξέβρασε» η θάλασσα. Πριν περάσουν δυο μήνες από την καταστροφική πυρκαγιά του Ιουλίου, η ήδη «τραυματισμένη» Νέα Αγχίαλος ήλθε αντιμέτωπη με μια νέα κρίση, αλλά δεν υπάρχει στο οπτικό πεδίο των διοικούντων τον Δήμο Βόλου.

Ο κ. Παπαπέτρος σημείωσε ότι «είναι ορατή και στη Νέα Αγχίαλο, όπως και σε άλλες περιοχές του ενιαίου Δήμου Βόλου, η εικόνα παρακμής και εγκατάλειψης. Κανένα έργο πνοής δεν έχει πραγματοποιηθεί στα 9 χρόνια διαχείρισης των δημοτικών πραγμάτων από τον απόντα απερχόμενο δήμαρχο. Αποτελεί δέσμευση για τη «Συμμαχία για τον Βόλο», εάν οι πολίτες της εμπιστευθούν το «τιμόνι» του Δήμου, να δρομολογηθούν άμεσες και στοχευμένες παρεμβάσεις στις περιοχές πέριξ του πολεοδομικού συγκροτήματος, όπως είναι και η Νέα Αγχίαλος, προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα που σωρεύτηκαν τα τελευταία 9 χρόνια και οι πολίτες να μην νιώθουν παραμελημένοι σε σχέση με τους κατοίκους της πόλης του Βόλου.

«Οι σύγχρονοι Δήμοι, δεν διοικούνται από σωτήρες αλλά από πολίτες ενεργούς, με γνώση και εμπειρία από τη ζωή και την εργασία μέσα στην πόλη τους. Όλοι εμείς που απαρτίζουμε τη «Συμμαχία για τον Βόλο», θέλουμε έναν Δήμο για τους πολλούς και όχι για λίγους και εκλεκτούς» τόνισε ο κ. Παπαπέτρος και υποσχέθηκε ότι η Νέα Αγχίαλος θα επανακτήσει γρήγορα την ξεχωριστή θέση που είχε και δικαιούται στον ενιαίο Δήμο Βόλου.

 
Kentavros