“Όταν οι υποχρεώσεις της Πολιτείας στο Νότιο Πήλιο εξαντλούνται σε ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο”

Από την παράταξη του κ. Γιάννη Σωλήνη στο Νότιο Πήλιο λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:

Περιδιαβαίνοντας τους οικισμούς και τους υπαίθριους χώρους στο Ν. Πήλιο μετά την καταστροφική πλημμύρα παρατηρεί κάνεις τα εξής :
Οι κάτοικοι των παραθαλάσσιων οικισμών του Πηλίου είναι βαθιά προβληματισμένοι, ανήσυχοι, θυμωμένοι, απελπισμένοι.
– Προβληματισμένοι γιατί αναρωτιούνται πως συνέβη η καταστροφή και ο Δήμος πιάστηκε στον ύπνο.

Αναρωτιούνται γιατί δεν ειδοποιήθηκαν από την Πολιτεία ( Δήμο -Περιφέρεια – Κράτος) , ενώ όλοι γνώριζαν την μετεωρολογική πρόβλεψη.
Η συντεταγμένη πολιτεία με τους αρμοδίους υπάλληλους της πήγε Σαββατοκύριακο για διακοπές ενώ από την Παρασκευή είχαν κρούσει την καμπάνα, οι μετεωρολόγοι.
Ανήσυχοι γιατί βλέπουν να περνούν από μπροστά τους επιτροπές για να καταγράψουν τις ζημιές στις οικοσκευές, και στα σπίτια και απαντήσεις δεν δίνονται από πουθενά .
Οι δημότες που υποφέρουν βλέπουν μια αντιπολίτευση που δεν ασκεί κριτική μέσα στα όργανα του δήμου για να βοηθήσει τους πολίτες
Ο δήμαρχος αναλώνεται σε καθημερινές φωτογραφίσεις και οργιάζει το παρασκήνιο στο Νότιο Πήλιο, που υποφέρει από τα σκουπίδια, τις διακοπές νερού, τα έργα τελευταίας στιγμής, την έλλειψη πολιτικής προστασίας κ.α.),
Ανησυχούμε εμείς οι δημότες στο Νότιο Πήλιο μηπως μας βρει και πάλι απροετοίμαστους νέα κακοκαιρία και είμαστε θυμωμένοι γιατί δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε στιγμές τραγικές και εμπαιγμό ακόμα και με τις διανομές εμφιαλωμένου νερού.
Στο Νότιο Πήλιο δεν υπάρχει καμία κανονικότητα με υδρευτικό δίκτυο, ηλεκτρικό ρεύμα, αποκομιδή των φερτών υλικών των ρεμάτων, διάνοιξη των δρόμων εντός και εκτός οικισμών, καθαριότητα, απομάκρυνση νεκρών ζωών που είναι θαμμένα στις λάσπες, απομάκρυνση αυτοκίνητων από την θάλασσά που είναι ωρολογιακές βόμβες για το περιβάλλον κ.α.
Οι κάτοικοι στο Νότιο Πήλιο είμαστε απελπισμένοι και ταυτόχρονα έχουν απαξιωθεί δήμαρχος και αντιδήμαρχοι, αλλά και Περιφέρεια.
Ο συνδυασμός του γιατρού Γιάννη Σωλήνη στο ερώτημα τι θα κάνει διαφορετικό, δηλώνει «ότι δεν είναι σαν κι αυτούς, δεν είμαστε ( ευτυχώς ) επαγγελματίες της πολιτικής, σαν να μην έχουμε άλλο επάγγελμα, δεν είναι χρεωμένοι μέχρι τα ‘μπουνιά’ ώστε να κοιτά να ξελασπώσουμε οικονομικά από ‘μίζες’ των έργων στον Δήμο, έχει μαζί του τεχνοκράτες -επιστήμονες όλων των κλάδων και θα ζητήσει οποία βοήθεια χρειάζεται από έξω ( Πανεπιστήμια κ.α.) ώστε να σχεδιάσει σωστά την επόμενη μέρα και να πάει τον τόπο ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ…»