Αν δεν αλλάξουμε μυαλά το φαινόμενο πλημμύρες θα συνεχιστεί

Γράφει ο Γιώργος Ινεπολόγλου* 

Στις 15/12/2017 Ο Μπέος δημοσίευε σε τοπικό site αλλά και άλλα ΜΜΕ.
«είτε το θέλουν είτε όχι το έργο της Καραμπατζάκη θα γίνει. Το θέλουν οι Βολιώτες.»

Στις 6/9/2023 φάνηκε πραγματικά ότι έγινε αυτό που έλεγε. Την πλημμύρα εννοούσε. Δεν υπάρχει κάτι άλλο σήμερα στην περιοχή. Όχι όμως μόνο στην Καραμπατζάκη. Το ήθελαν και άλλες περιοχές του Βόλου. Ας μη το έχουν καταλάβει ακόμη όλοι οι Βολιώτες. Που θα πάει θα έρθει ο καιρός που θα γίνει αντιληπτό. Ξέρετε κάποια πράγματα στην πολιτική δεν λέγονται με το όνομά τους, το αντιλαμβάνεσαι όταν σου έρθει και τότε είναι αργά.

Πλημμύρησαν όλα τα τετράγωνα ένθεν και ένθεν του Κραυσίδωνα στην πλευρά της Νέας Ιωνίας. Και όχι μόνο. Παπαδιαμάντη, Παγασών, Τσαλαπάτας, Παλιό λιμεναρχείο, Νεάπολη. Πάνω κάτω πετάξαμε 1,5 εκατομμύριο Βολιώτικα χρήματα, για το πείσμα της Δημοτικής Αρχής, να ξοδεύουν χρήματα για επιφανειακά έργα-καταστροφές, που εξαφανίστηκαν με την πρώτη πλημμύρα, ενώ έπρεπε να σηκώσουν την γέφυρα του τρένου κάποια μέτρα, φωτογραφία 3, να ξηλώσουν την επικάλυψη του χειμάρρου που δίνει πρόσβαση Καραμπατζάκη και Ζάχου στον περιφερειακό δρόμο πάνω από την οδό Παρασκευοπούλου, φωτογραφία 1, να ξηλώσουν τους αγωγούς που εκτρέπουν τα νερά από την περιοχή του περιφερειακού στον Κραυσίδωνα, φωτογραφία 2, και να τα εκτρέψουν στον Ξηριά.

Οι χαμηλές γέφυρες εμποδίζουν την ροή των φερτών υλικών και θα συνεχίζουν να δημιουργούν τέτοια φαινόμενα. Το μόνο που εξυπηρετούν οι χαμηλές γέφυρες είναι οι πλημμύρες. Όσο έπαιρνε σάρκα και οστά η σύνδεση του περιφερειακού με την Αθηνών (που ούτε και αυτό έγινε στην ουσία) τόσο τα πλημμυρικά φαινόμενα γινόταν πιο έντονα. Επί τέλους ξεκολλήστε από την παλαιά θεώρηση των πραγμάτων. Και για να θυμίσω τους παλαιότερους και τους γνώστες των κυκλοφοριακών προβλημάτων, οι προτάσεις Παπαγιάννη για το πολεοδομικό συγκρότημα έδιναν σύνδεση της Αθηνών με την οδό Παγασών και όχι τους παρόχθιους. Αναρωτηθείτε γιατί άλλαξαν τα σχέδια και φτάσαμε στις πλημμύρες.
Διαλέξτε λοιπόν τι θέλουμε για τον Βόλο. Να πνιγόμαστε στα νερά σε κάθε έντονα καιρικά φαινόμενα ή να κόψουμε την αποτυχημένη διαμπερή σύνδεση του περιφερειακού με την οδό Αθηνών, ανεβάζοντας τα ύψη των γεφυρών και δημιουργώντας τοπικές κυκλοφορίες στους παρόχθιους;

*Ο Γιώργος Ινεπολόγλου είναι φυσικός
Kentavros