Δωρεά 10 υπολογιστών για πλημμυροπαθείς μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου (video) 

Δέκα ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε πλημμυροπαθείς μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου, παρέδωσε σήμερα ο ιδρυτής του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής κ. Γιώργος Τσεκούρας.
Το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής, το μοναδικό μουσείο πληροφορικής στη νοτιανατολική Ευρώπη, ξεκίνησε τις δραστηριότητες του το 2009 και από το 2012 αποτελεί τον πρώτο επίσημο φορέα στην Ελλάδα που συγκεντρώνει τη γνώση για την εξέλιξη στο χώρο της πληροφορικής από το 1970 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990 σε έναν ενιαίο χώρο.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου είχαν επισκεφθεί το Μουσείο τον περασμένο Δεκέμβριο και είχαν έλθει σε επαφή με τον κ. Τσεκούρα, ο οποίος μετά τις πλημμύρες επικοινώνησε με τη διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου και δήλωσε την απόφασή του να προχωρήσει στη δωρεά 10 υπολογιστών, θέλοντας να στηρίξει τους μαθητές που είδαν τα σπίτια τους να πλημμυρίζουν.

Η φιλόλογος Ελένη Στάμου σημείωσε σήμερα ότι με την πράξη αυτή ο κ. Τσεκούρας δίνει στα παιδιά ένα μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης και γι’ αυτό του αξίζουν συγχαρητήρια.

Από την πλευρά του ο κ. Τσεκούρας επισήμανε ότι η αλληλεγγύη θα πρέπει να εκφράζεται έμπρακτα και όχι μόνο μέσα από τα σχόλια στα social media, ενώ πρόσθεσε ότι οι πράξεις στήριξης και συμπαράστασης είναι αμοιβαίες. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον κ. Τσεκούρα απονέμοντάς του αναμνηστική πλακέτα.
Kentavros