Μη πόσιμο το νερό στον Βόλο – Κορυφώνει ο Μπέος το “άδειασμα” στον Αγοραστό 

Το νερό στον Βόλο εξακολουθεί να μην είναι πόσιμο και η ΔΕΥΑΜΒ εκτιμά – χωρίς να δίνει στοιχεία για τα βαρέα μέταλλα και το μικροβιακό φορτίο – ότι σε δύο ημέρες το νερό θα είναι κατάλληλο. Χωρίς νερό παραμένει η Άλλη Μεριά και οι Αλυκές σε ποσοστό 50%, ενώ αποκλεισμένη από τον κόσμο βρίσκεται η συνοικία της Αγίας Παρασκευής. Μέχρι την πλήρη ομαλοποίηση της υδροδότησης, θα επιβάλλεται καθημερινά μείωση πίεσης στο δίκτυο ύδρευσης του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, από τις 9:00 μμ μέχρι τις 7:00 πμ.

Σήμερα ο Αχιλλέας Μπέος, μετά την μήνυση για τον Παγασητικό, στον οποίο ξέβρασαν σκουπίδια, λύματα, φερτές ύλες, οι χείμαρροι του Βόλου και τα όμβρια της πόλης, ζήτησε να πάρει η κυβέρνηση την αρμοδιότητα για τον περιφερειακό και τους χειμάρρους από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και να τα δώσει να τα διαχειριστεί ο ίδιος… Θέλει, όπως είπε, να αλλάξουν οι Νόμοι και να του δώσουν τα χρήματα.

Σε ό,τι αφορά τους καθαρισμούς των δρόμων, μηχανήματα βρίσκονται σε Αγριά, Άναυρο, Ζάχου, Παλιο Λιμεναρχείο. Από τις δύο το μεσημέρι θα καθαρίζονται οι παρόχθιοι στον Κραυσίδωνα και το βράδυ Παπαδιαμάντη, Παγασών, Ιάσονος, Δημητριάδος. Αύριο μετά τις 9.30 το βράδυ κλείνει η Αναλήψεως και σύντομα θα γίνει ο καθαρισμός του Παλιού Λιμεναρχείου. Η αποκλεισμένη Αγία Παρασκευή με τους κατεστραμμένους δρόμους, θα αποκτήσει πρόσβαση σε 4 -5 ημέρες και θα αποκατασταθεί στο άμεσο μέλλον η γέφυρα της Αλλης Μεριάς, με την προϋπόθεση ότι θα ανταποκριθεί το Υπουργείο Αμυνας για να κατασκευάσει γέφυρα.

Το βάρος του ενδιαφέροντος  πέφτει όπως ανέφερε στην Άλλη Μεριά αλλά και στην Κουκουράβα για την αποκατάσταση των δρόμων. Σημείωσε ότι στην Κουκουράβα θα γίνει μια πολύ σίγουρη και ασφαλής μετάβαση στον δρόμο, ωστόσο το κόστος για τα έργα ανέρχεται στα 7εκ. ευρώ.

Προκειμένου να γίνουν τα έργα, ο δήμαρχος Βόλου σημείωσε πως είναι σίγουρος ότι θα βοηθήσει η κυβέρνηση, όπως του έχει μεταφερθεί, ενώ ο ίδιος εξετάζει το ενδεχόμενο φίλοι του μεγάλοι επιχειρηματίες να στηρίξουν οικονομικά το εγχείρημα.
Kentavros