Υπό τον φόβο “τυφλών” χτυπημάτων λόγω του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς, το απόγευμα της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι ματαιώνονται η φετινή τελετή των βραβείων του MTV που επρόκειτο να γίνει στις 5 Νοεμβρίου στο Παρίσι.
“Αποφασίσαμε να μην προχωρήσουμε στη διεξαγωγή (της τελετής απονομής) των MTV EMAs 2023 (MTV Europe Music Awards 2023) για λόγους ασφαλείας των χιλιάδων υπαλλήλων, μελών του προσωπικού, καλλιτεχνών, θεατών και συνεργατών που ταξιδεύουν από κάθε γωνιά του πλανήτη για να δώσουν ζωή στην εκδήλωση”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
“Τα MTV EMAs είναι μια ετήσια γιορτή της παγκόσμιας μουσικής. Παρακολουθώντας τις καταστροφικές εξελίξεις σε Ισραήλ και Γάζα, δεν φαίνεται η κατάλληλη στιγμή για μια παγκόσμια γιορτή. Χιλιάδες ζωές έχουν χαθεί, είναι μια στιγμή πένθους. Ανυπομονούμε να φιλοξενήσουμε ξανά τα MTV EMAs τον Νοέμβριο του 2024”, σημειώνουν οι διοργανωτές.
Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία βρίσκεται σε ύψιστη επιφυλακή για τρομοκρατικές επιθέσεις, με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν να θέτει σε ετοιμότητα 7.000 στρατιώτες σε όλη τη γαλλική επικράτεια.
Τα αυξημένα μέτρα τέθηκαν σε εφαρμογή μετά τη στυγνή δολοφονική επίθεση σε σχολείο της πόλης Αράς με συνέπεια το θάνατο ενός καθηγητή και τον τραυματισμό τριών άλλων ατόμων.
Στο προαύλιο του σχολείου της Αράς, ο καθηγητής Ντομινίκ Μπερνάρ έχασε τη ζωή του, από το μαχαίρι που κρατούσε ένας 20χρονος πρώην μαθητής του. Αυτή η νέα επίθεση σε σχολείο αναβίωσε με τον πιο άγριο τρόπο τα τραύματα της δολοφονίας με αποκεφαλισμό πριν από τρία ακριβώς χρόνια του καθηγητή ιστορίας Σαμουέλ Πατί.
Ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός κρίσεων της ΕΕ
Την ίδια ώρα, η ισπανική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ προχώρησε σήμερα στην ενεργοποίηση του μηχανισμού για την πολιτική αντιμετώπιση κρίσεων (IPCR) λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.
Ο IPCR είναι ο μηχανισμός αντιμετώπισης κρίσεων του Συμβουλίου. Υποστηρίζει τη γρήγορη και συντονισμένη λήψη αποφάσεων σε πολιτικό επίπεδο της ΕΕ για μείζονες και περίπλοκες κρίσεις, φέρνοντας σε επαφή κράτη μέλη, θεσμικά όργανα της ΕΕ και άλλους βασικούς εταίρους, συμπεριλαμβανομένων σχετικών εξωτερικών παραγόντων, όπως ο ΟΗΕ και τρίτες χώρες.
Η ενεργοποίηση του IPCR θα υποστηρίξει τη συνεχή παρακολούθηση της κατάστασης και τις προσπάθειες συντονισμού.
Πηγή: thetoc.gr