Θέση κατά του LNG πήρε … επιτέλους ο Τριαντόπουλος- “Αφωνία” από την Μακρή

Δύο χρόνια καθυστέρησε να ξεκαθαρίσει τη θέση του για το LNG στον Παγασητικό ο Χρ. Τριαντόπουλος, οταν ο βουλευτής Χρήστος Μπουκώρος και οι πρωην βουλευτές Λιούπης και Μαραβέγιας, είχαν τοποθετηθεί άμεσα κατά της “επένδυσης” .

Σε συνάντηση που είχε πριν έναν χρόνο με τη Συντονιστική Επιτροπή της Πρωτοβουλίας Πολιτών ο Χρήστος Τριαντόπουλος, είχε αρκεστεί να δηλώσει ότι το LNG στον Παγασητικό δεν είναι στα σχέδια της Κυβέρνησης, αλλά διαψεύστηκε από την πραγματικότητα. Σήμερα, με την επένδυση ante portas και την μια άδεια να χορηγείται πίσω από την άλλη από την Κυβέρνηση, οι καταστάσεις πιέζουν στην εκλογική του περιφέρεια και δεν του “χαρίζεται” κανείς καθώς το LNG είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.

Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «το ψήφισμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας μας εκφράζει όλους ως τοπική κοινωνία» και ότι, αναμφίβολα, απαιτείται η συναίνεση της τοπικής κοινωνίας για την υλοποίηση μεγάλων επενδύσεων. Ο κ. Τριαντόπουλος είπε, επίσης, ότι είναι χρήσιμο να γίνει ένας ακομμάτιστος διάλογος για τις συνέπειες που θα έχει τυχόν εγκατάσταση σταθμού FSRU εντός του Παγασητικού κόλπου, στη βάση των σοβαρών ζητημάτων που έχει θέσει το ΤΕΕ Μαγνησίας.

Από την ημέρα που “ψιθυρίστηκε” για την επένδυση και ο Α. Μπέος υποδέχτηκε τους “επενδυτές” στο δημαρχείο,  η πόλη δεν κάνει τίποτα άλλο από το να συζητά και να διοργανώνονται εκδηλώσεις … και η αλήθεια είναι πως η αιχμή περί ακομμάτιστου διαλόγου δεν έγινε αντιληπτή. Το επιστημονικό προσωπικό της πόλης, που έχει αναφορά σε όλους τους κομματικούς χώρους, όπως και στο χώρο της ΝΔ είναι κατά της επένδυσης, εκτός και αν κατά τη γνώμη του ο κόσμος της κεντροαριστεράς πρέπει να σιωπήσει γιατί… κάνει μεγάλη φασαρία και ενοχλεί.
Εξακολουθεί για το θέμα του LNG να παραμένει «άφωνη» η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, η οποία έχει αρνηθεί μέχρι στιγμής κάθε επαφή με την Επιτροπή της Πρωτοβουλίας Πολιτών.
Kentavros