Αύξηση των εσόδων του Δήμου Βόλου έφερε η διόρθωση στα τετραγωνικά των ακινήτων 

Η πλατφόρμα για τη διόρθωση των τετραγωνικών ακινήτων, όπου οι πολίτες έσπευσαν να δηλώσουν με ακρίβεια τα τετραγωνικά που κατέχουν, έφεραν αύξηση στα έσοδα του δήμου. Οι εισπράξεις από τα ανταποδοτικά, τα χρέη παρελθόντων ετών, τα πρόστιμα και τον ΤΑΠ, παρουσίασαν αύξηση κατά 3,2 εκ. ευρώ από το 2021. Συνολικά τα έσοδα για το 2022, όπως παρουσιάστηκαν στον ισολογισμό του Δήμου Βόλου που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, άγγιξαν τα 26 εκ. ευρώ.

Ο δήμαρχος Βόλου Α. Μπέος αποκάλεσε “νούμερο” τον επικεφαλής της ΛΑΣ κ. Ριζόπουλο που δήλωσε πως, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, η φορολογία αυξάνεται οριζόντια για τους πολίτες. Ο κ. Ριζόπουλος δήλωσε πως ο δήμος έχει εξελιχθεί σε φορομπηχτικό μηχανισμό και πρότεινε μείωση τελών κατά 50%.

«Τα ανταποδοτικά ρε νούμερο δεν έχουν αυξηθεί τα τελευταία δέκα χρόνια. Πουλάς τρέλα; Δεν ξέρεις να διαβάζεις ρε; Τα ανταποδοτικά δεν τα έχουμε αυξήσει και το που θα δώσουμε εμείς τα χρήματα θα το κρίνει ο κόσμος. Εμείς είμαστε ακραία αριστεροί και όχι Κασσελάκηδες. Εσείς είστε φασίστες», ήταν η απάντηση του Α. Μπέου στον κ. Ριζόπουλο και η προϊσταμένη της οικονομικής υπηρεσίας Βάσω Παπαδανιήλ ανέφερε πως η αύξηση των 3,2 εκ. ευρώ, αφορά το σύνολο των εσόδων από ανταποδοτικά, πρόστιμα, κλήσεις , ΤΑΠ.
Kentavros