Η ProCredit Bank στην Λάρισα: “Προτείνουμε εξατομικευμένες λύσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις”

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη αποστολή της ProCredit Bank στην Λάρισα η οποία διήρκεσε τρεις μέρες , εκκινώντας με εκδήλωση γνωριμίας στο Eπιμελητήριο ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις των στελεχών της τράπεζας με επιχειρηματίες της περιοχής.

Η διευθύντρια της ProCredit Bank της Ελλάδος με έδρα την Θεσσαλονίκη, κυρία Αγγελική Αρβανίτη αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου της Λάρισας κύριο Σωτήρη Γιαννακόπουλο για την φιλοξενία της πρώτης αυτής επικοινωνίας με τον επιχειρηματικό κόσμο της Λάρισας, τόνισε: « Η ProCredit Bank ανήκει στο γερμανικό όμιλο με ειδίκευση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ο χαρακτήρα μας είναι εμπορικός & αναπτυξιακός .

Ο βασικός μας στόχος είναι να ακούσουμε τις ανάγκες όλων των επιχειρήσεων και ανάλογα με τις ανάγκες κάνουμε την συζήτηση με τον επιχειρηματία και να προτείνουμε την καλύτερη λύση πάνω στο συγκεκριμένο μοντέλο της κάθε επιχείρησης. Αυτό είναι που μας διαφοροποιεί από τις άλλες τράπεζες στο ελληνικό γίγνεσθαι».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Λάρισας κύριος Σωτήρης Γιαννακόπουλος, επεσήμανε :

«Η Θεσσαλία έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή , αυτές οι μέρες που βιώνουμε είναι δύσκολες για τους επιχειρηματίες και τους αγρότες.

Οι επιχειρήσεις δεν χωρίζονται σε πληττόμενες και μη, για εμάς δεν υπάρχουν οριζόντιες επιχειρήσεις, άρα είναι όλες πληττόμενες και θα θέλαμε η ενημέρωση που γίνεται σήμερα από την ProCredit Bank να γίνει μια αφετηρία για να ξεκινήσει κάτι καινούργιο στον επιχειρηματικό κόσμο.

Το 85% των επιχειρήσεων είναι εκτός τράπεζας οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δηλαδή .

Θα θέλαμε να ακούσουμε πως αντιμετωπίζει η τράπεζα αυτή την πρόκληση που είναι πολύ σημαντική για την Λάρισα.

Η Λάρισα είναι μια δυναμική περιοχή, μπορεί να κάνει τα επόμενα βήματα με πολύ καλό ρυθμό και σωστή ανάπτυξη για την χώρα, για το ΑΕΠ , την απασχόληση ,την ανεργία και πάνω απ’ όλα να δώσουμε την προοπτική για τους νέους ανθρώπους ότι είμαστε εδώ».

Ο Πρόεδρος της ProCredit Bank κ. Petar Slavov χαιρέτισε την εκδήλωση , δηλώνοντας χαρακτηριστικά:
«Η Procredit Bank υιοθετεί βέλτιστες διεθνείς πρακτικές με σκοπό την αναβάθμιση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των πελατών μας και προηγμένες υπηρεσίες, εξισορροπώντας την ψηφιακή με την παραδοσιακή τραπεζική τακτική. Επίσης, προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα τραπεζικών υπηρεσιών στις επιχειρήσεις, με απόλυτα διαφανείς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς «κρυφές» χρεώσεις και προμήθειες.

Παράλληλα, με τη δανειοδοτική της δραστηριότητα, θέλουμε η ProCredit Bank να είναι η «οικογενειακή τράπεζα» για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από το αν χρειάζονται χρηματοδότηση.

Επιλέγουμε τα στελέχη μας να επισκέπτονται τους πελάτες μας στις εγκαταστάσεις τους, να συζητούν δια ζώσης τα σχέδια και τις προκλήσεις ανάλογα με τον τομέα στον οποίο δραστηριοποιούνται. Έτσι τις επόμενες 3 ημέρες μετά την εκδήλωση θα πραγματοποιήσουμε επισκέψεις σε όσες επιχειρήσεις της Λάρισας εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Μέχρι σήμερα τα πράσινα δάνεια αποτελούν το 70 % του συνολικού δανειακού χαρτοφυλακίου της στην Ελλάδα.
Είμαστε ιδιαίτερα δραστήριοι στη χρηματοδότηση πράσινων έργων για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος (πράσινα δάνεια, δάνεια ενεργειακής απόδοσης, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας)».

Ακολούθησε μία πλήρης οπτικοακουστική παρουσίαση της τράπεζας από τους επιχειρηματικούς συμβούλους της ProCredit Bank κυρία Ηλιάνα Τσίκα και κύριο Μιχάλη Μιχαηλίδη ενώ την εκδήλωση χαιρέτισε ο Regional Μanager της ProCredit Bank Τέοντορ Καραιβάνοφ.

Ευχόμαστε, υπογράμμισε, κατά την έναρξη της εκδήλωσης στο Επιμελητήριο η παρουσιάστρια – δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολόπουλου ,η «smart bank» ProCredit να μετεξελιχθεί σε favorite bank με απώτερο στόχο την ωφέλεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων .

Στη συνέχεια τέθηκαν πολλές ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους επιχειρηματίες και δόθηκαν απαντήσεις σε όλα όσα απασχολούν το επιχειρηματικό γίγνεσθαι της Λάρισας στην συγκεκριμένη συγκυρία, την επαύριο των πλημμυρών αλλά και το τέλος μιας δεκαπενταετίας αλλεπάλληλων κρίσεων.

Ο κύριος Petar Slavov υποδέχθηκε αμέσως μετά τους επιχειρηματίες σε δείπνο που παρατέθηκε σε γνωστό εστιατόριο της πόλης.

Τις επόμενες δύο ημέρες, δύο κλιμάκια στελεχών και επιχειρηματικών συμβούλων της ProCredit Bank επισκέφτηκαν εργοστάσια, εταιρίες και έδρες επιχειρήσεων της Λάρισας , των Φαρσάλων και της Αγιάς για να αφουγκραστούν από κοντά και να γνωρίσουν σε βάθος την πληθώρα των ζητούμενων για την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της ευρύτερης Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο της αποστολής της τράπεζας στην Λάρισα , πραγματοποιήθηκε επίσης συνάντηση γνωριμίας του Regional Manager Τεοντόρ Καραϊβάνοβ & της Διευθύντριας Αγγελικής Αρβανίτη με τον Πρόεδρο Γεώργιο Ρουπακιά και μέλη του ΔΣ του ΣΒΕΘ στην έδρα του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, παρουσία της Γενικής Διευθύντριας Ελένης Καματέρη.