Ο Βολιώτης γιατρός Χρ. Δερβένης στη λίστα κορυφαίων επιστημόνων του Stanford University

Το Metropolitan Hospital, μέλος του Ομίλου Hellenic Healthcare Group (HHG), πιστό στο όραμά του για παροχή υψηλών υπηρεσιών υγείας και καινοτόμων θεραπειών από επιστημονικό προσωπικό κορυφαίας εξειδίκευσης και κατάρτισης, ανακοινώνει μία ακόμη σημαντική διεθνή διάκριση για δύο από τους ιατρούς του.

Συγκεκριμένα, οι ιατροί του Metropolitan Hospital Χρήστος Δερβένης και Γιώργος Σαμώνης συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των κορυφαίων επιστημόνων του Stanford University (World’s Top 2% Scientists’ List). Σημειώνεται ότι η λίστα διαμορφώνεται με βάση τις δημοσιεύσεις των συγκεκριμένων επιστημόνων, οι οποίες αναφέρονται συχνότερα από άλλους συγγραφείς παγκοσμίως με βάση τυποποιημένους δείκτες ετεροαναφορών.

Ο δρ Χρήστος Δερβένης είναι Διευθυντής του Τμήματος Χειρουργικής Ογκολογίας και Χειρουργικής Ήπατος–Χοληφόρων–Παγκρέατος και Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας στο Metropolitan Hospital.

Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Αθήνας και συνέχισε την μετεκπαίδευση του στο Λονδίνο (St. Georges Hospital), στο Αμβούργο και τη Βέρνη. Έχει διδάξει ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου, ενώ είναι επισκέπτης Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Έχει, επίσης κληθεί ως επισκέπτης καθηγητής σε διάφορα πανεπιστήμια της Ευρώπης και των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων στη Mayo Clinic Medical School, στα Yale University και Harvard Medical School.

Επιπλέον, διετέλεσε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ήπατος-Χοληφόρων παγκρέατος και μέλος της διοίκησης της αντίστοιχης Διεθνούς εταιρείας, ενώ υπήρξε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Χειρουργικής του Πεπτικού και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιατρικών ειδικοτήτων (Ήπαρ-Χοληφόρα-Πάγκρεας). Το έργο του διαθέτει 52.500 βιβλιογραφικές αναφορές και h index 77.

Ο δρ Γιώργος Σαμώνης είναι Ογκολόγος και Λοιμωξιολόγος, ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (ΠΚ) και συνεργάτης του Metropolitan Hospital από το 2018. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και εκπαιδεύτηκε στο Ογκολογικό Κέντρο MD Anderson Cancer Center στο Houston, TX, USA, και ακολούθως στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ως Ογκολόγος, Διευθυντής της Αιματολογικής και εν συνεχεία της Παθολογικής Κλινικής και της Μονάδας Ανοσοκατεσταλμένων. Το έργο του διαθέτει ≈ 13.500 βιβλιογραφικές αναφορές και h index 59, ενώ η έρευνά του έχει αποδώσει δύο πατέντες νέων φαρμάκων.

Με επίκεντρο τον άνθρωπο και θεμελιώδεις αξίες την αριστεία και την ιατρική καινοτομία το Metropolitan Hospital δεσμεύεται σε συνεργασίες με κορυφαίους επιστήμονες με στόχο να προσφέρει καλύτερη υγεία και καλύτερη ζωή για όλους μας.
Kentavros