Πού (το) πάει ο Ανδρέας Λοβέρδος – Το μετέωρο βήμα του πρώην υπουργού προς τη ΝΔ

Την πολιτική του πλατφόρμα παρουσίασε χθες ο Ανδρέας Λοβέρδος, δηλώνοντας ότι είναι παρών στην πολιτική σκηνή, χωρίς όμως να αποσαφηνίσει τα σχέδια του, αν και είπε ότι είναι θέμα χρόνου να το κάνει.

Έχοντας πλέον ψυχική απόσταση από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο υπηρέτησε πολλά χρόνια, παρενέβη σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό, την ώρα που στον ΣΥΡΙΖΑ νέες αποχωρήσεις είναι προ των πυλών, ενώ το ΠΑΣΟΚ “τσιμπάει” δημοσκοπικά από την αποτυχία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βρει βηματισμό.

Ο πρώην υπουργός, έδωσε ένα στίγμα των προθέσεων του, υποστηρίζοντας ότι οι φίλοι του τού προτείνουν είτε να προσχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία ή να κάνει το μεγάλο βήμα με την δημιουργία κίνησης ή κόμματος. Φάνηκε μάλιστα να έχει βρει και το όνομα του πολιτικού σχηματισμού, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που ανέφερε στο κοινό που παρακολουθούσε την λέξη “Εμπρός”.

Αν και τα σενάρια για την “επαφή” του με την Νέα Δημοκρατία είχαν φουντώσει μετά την αποχώρηση του από το ΠΑΣΟΚ με τον Νίκο Ανδρουλάκη στο τιμόνι, εντούτοις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χθες απομάκρυνε αυτό το σενάριο, όταν ερωτήθηκε εάν η Πειραιώς έχει ανοιχτή αγκαλιά για τον Ανδρέα Λοβέρδο.

“Είναι θετικό να υπάρχει πολιτικός διάλογος”, είπε ο Παύλος Μαρινάκης, σημειώνοντας εντούτοις ότι ο κ. Λοβέρδος “ανήκει σε άλλον πολιτικό χώρο”. Ο ίδιος ο Α. Λοβέρδος πάντως στην ομιλία του αυτοπροσδιορίστηκε ως πολιτικός του Κέντρου, πολιτικός των έργων και μεταρρυθμιστής, με μοναδικό στόχο την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών. Δεν παρέλειψε μάλιστα να τονίσει την πολιτική του διαφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για “αοριστίες” και “κρυμμένα λόγια”.

“Να μας πουν ποιες είναι οι προοδευτικές δυνάμεις. Να μιλήσουν με ονόματα για συνεργασίες… Ως πολιτικός του Κέντρου, προφανώς και λέω όχι σε συνεργασία με όσους αυτοαποκαλούνται προοδευτικοί, αλλά μας απέδειξαν ότι είναι μαύρο σκοτάδι. Τι σχέση έχει το Κέντρο με όλα όσα ζήσαμε, αλλά και βλέπουμε να συμβαίνουν σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ”, είπε ο Α. Λοβέρδος.

Η πλατφόρμα του Ανδρέα
Ο πρώην υπουργός ταυτίστηκε σε πολλές από τις θέσεις του με την Νέα Δημοκρατία, όπως για παράδειγμα με την αξιολόγηση, στόχος που έχει τεθεί και από την κυβέρνηση για το δημόσιο. “Για μένα στόχος είναι το τσάκισμα της γραφειοκρατίας. Οπως και η αξιολόγηση. Στην οποία λέω ναι. Χωρίς αστερίσκους. Χωρίς καθυστέρηση. Στο ίδιο μήκος κύματος και για την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων. ” Λέω ναι. Είναι σωστό, ειναι δίκαιο, είναι συμφέρον. Και πολύ το αργήσαμε. Είναι πρόοδος να μπορούν να παιδιά μας να μην μεταναστεύουν και να σπουδάζουν σε μή κρατικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα”.

Αλλά και σε θέματα δημόσιας ασφάλειας ο πρώην υπουργός είπε “ναι” στις κάμερες, κάνοντας λόγο για ιδεοληψίες που συνδέουν την ασφάλεια με τον αυταρχισμό. “Τι πάει να πει δεν θέλω κάμερες στους δρόμους, ή οι κάμερες δεν είναι προτεραιότητα; Είναι πρώτα από όλα δημοκρατικό το αίτημα για ασφάλεια. Είναι πρωταρχκή ευθύνη του κράτους να προστατεύει τον πολίτη. Και είναι προσωπική ευθύνη του κάθε πολιτικού να το αποδεικνύει αυτό εμπράκτως”.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Α. Λοβέρδος εξήγησε γιατί κατά την άποψη του οι πρόσφατες εθνικές εκλογές οδήγησαν σε αυτόν τον κοινοβουλευτικό ψηφιδωτό. “Τέσσερις φορές στήθηκαν κάλπες από τον Μάιο και μετά και στις τέσσερις το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Ένα μεγάλο κυβερνητικό σχήμα και 7 μικρά, μη κυβερνητικά. Εκεί οδήγησε η αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση”, κατέληξε.
Πηγή: thetoc.gr