Πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων για αδέσποτες γάτες 

Από Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων θηλυκών γατών του Δήμου Βόλου.
Οι αδέσποτες γάτες περιφέρονται ελεύθερα και συχνά αναπαράγονται χωρίς καμία επίβλεψη, πράγμα που οδηγεί σε ταχεία αύξηση του πληθυσμού τους. Αυτή η ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή έχει αρκετές αρνητικές συνέπειες τόσο για τις ίδιες τις γάτες, όσο και για τις κοινότητες που κατοικούν.
Στην κατεύθυνση αυτή, καλούνται όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, προωθώντας μια ή και περισσότερες θηλυκές αδέσποτες γάτες προς στείρωση.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν καθημερινά στο 2421020412 για να κλείσουν ραντεβού και σε περίπτωση που δεν διαθέτουν κλωβό μεταφοράς μπορούν να δανειστούν
από την αρμόδια υπηρεσία, Γαλλίας με Τοπάλη.

“Η διαδεδομένη πρακτική TNR, που σημαίνει trap – neuter – return (παγίδευση – στείρωση – επανένταξη) για αδέσποτες γάτες. Το TNR είναι από τους πιο σωστούς και κοινωνικά υπεύθυνους τρόπους να βελτιώσουμε τη ζωή και τη μακροβιότητα των αδέσποτων φίλων μας. Ακόμα και μία μόνο γάτα να αναλάβει ο καθένας μας και να βοηθήσει στη στείρωσή
της, η αλλαγή για την ίδια τη γάτα αλλά και για το σύνολο θα είναι σημαντική.
Όλοι μαζί να βοηθήσουμε τα αδεσποτάκια ζώα συντροφιάς να ζουν πιο αξιοπρεπώς στον δρόμο. Αυτό το τελευταίο της αξιοπρεπούς διαβίωσης, έχει να κάνει και με τη στείρωση τους.
Ο δικός μας παράδεισος μπορεί να περιμένει. Ο δικός τους είναι στο χέρι μας”, αναφέρει στο κάλεσμά της η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Βόλου.
Kentavros