Τουρισμός για Ολους: Αυξάνονται οι δικαιούχοι και τα ποσά – Ανοίγει τον Ιανουάριο η πλατφόρμα

Τον Ιανουάριο ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους. Ο β’ κύκλος του προγράμματος προβλέπει περισσότερους δικαιούχους, καθώς διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια.

Θα αξιοποιηθούν αυξημένοι πόροι, καθώς τα αδιάθετα κονδύλια του προηγούμενου κύκλου θα προστεθούν στον νέο, όπως προβλέφθηκε με πρόσφατη διάταξη νόμου που έφερε το υπουργείο Τουρισμού.

Στους ευεργετούμενους δικαιούχους που θα λαμβάνουν ενισχυμένο ποσό προστίθενται νέες, ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι πολύτεκνοι. Παράλληλα, το ποσό που θα λάβουν όλοι οι κληρωθέντες δικαιούχοι θα είναι αυξημένο σε σχέση με τον α΄ κύκλο.

Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων θα ενεργοποιηθεί τον Ιανουάριο του νέου έτους και έτσι το πρόγραμμα θα απλώνεται στις δύο χειμερινές περιόδους που έπονται, ώστε η ζήτηση από Έλληνες πολίτες να επεκταθεί στις ορεινές περιοχές τις χώρας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού, ο νέος κύκλος του προγράμματος έχει ισχυρό κοινωνικό πρόσημο, αλλά ταυτόχρονα και αναπτυξιακό με όρους βιωσιμότητας, σύμφωνα δηλαδή με τη νέα στρατηγική του ελληνικού τουρισμού, για δίκαιη τουριστική ανάπτυξη με μέτρο και ισορροπία.
Πηγή: imerisia.gr