16 προσαγωγές για τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό και 6 συλλήψεις πριν τον αγώνα

Σε 16 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία για τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα στον ΝΠΣ Βόλος και τον Ολυμπιακό Πειραιώς, το απόγευμα της Κυριακής. Η αστυνομία υποστηρίζει ότι έγινε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, απαντώντας στον Αχ. Μπέο που επέρριψε μεγάλες ευθύνες στις αστυνομικές αρχές κάνοντας λόγο για απαράδεκτη αντίδραση με τη χρήση δακρυγόνων.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:
Στο 90ό λεπτό του αγώνα, άτομα που βρίσκονταν στις κερκίδες του γηπέδου, προσπάθησαν να εισέλθουν εντός του γηπέδου. Oι άμεσες ενέργειες των αστυνομικών, που εκτελούσαν μέτρα τάξης, με την χρήση των ενδεδειγμένων μεθόδων, απέτρεψαν την είσοδό τους.

Αργότερα, μεγαλύτερη ομάδα εκατοντάδων ατόμων, έξω από το γήπεδο, κινήθηκε απειλητικά κατά αστυνομικών -εκσφενδονίζοντας αντικείμενα (πέτρες και φωτοβολίδες ευθείας βολής)- με αποτέλεσμα να απειληθεί η σωματική ακεραιότητα των οργάνων της τάξης και να προκληθούν ζημιές σε δύο υπηρεσιακά λεωφορεία της ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομικοί, χρησιμοποιώντας τα απαραίτητα μέσα -περιλαμβανομένης της περιορισμένης χρήσης δακρυγόνων μέσων στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου- τους απώθησαν, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από το σημείο και να μην επεκταθεί η ένταση, ενώ πραγματοποιήθηκαν 16 προσαγωγές.

Στη διάρκεια των ελέγχων πριν την έναρξη του αγώνα συνελήφθησαν 6 άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών καθώς και για κατοχή ναρκωτικών.