Αναχώρησε ο Ερντογάν – Η ανάρτηση για το Αιγαίο λίγο πριν φύγει

Αναχώρησε από την Αθήνα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγο μετά τις έξι το απόγευμα.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης βρέθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο. Στον χώρο του αεροδρομίου, έφτασε η τουρκική αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον Τούρκο πρόεδρο και την τουρκική αντιπροσωπεία, προκειμένου να επιστρέψουν στην Άγκυρα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής του Ερντογάν στην ελληνική πρωτεύουσα, ήταν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους. Να σημειωθεί πάντως ότι πλέον λειτουργούν κανονικά όλοι οι σταθμοί του μετρό καθώς έχουν αρθεί τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ.

Η ανάρτηση για το Αιγαίο λίγο πριν φύγει

Ο Τούρκος πρόεδρος έμεινε στην Αθήνα περίπου 7 ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων συνάντησε την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Από τη τελευταία επίσκεψή του στην Ελλάδα έχουν περάσει έξι χρόνια, ενώ λίγη ώρα πριν αναχωρήσει, η τουρκική προεδρία έκανε μία ανάρτηση, η οποία συνοδευτόταν από κοινές φωτογραφίες των δύο ηγετών.

“Θέλουμε να μετατρέψουμε το Αιγαίο σε μια θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας ανέφερε.

Το μήνυμα Μητσοτάκη

Αναρτήσεις έκανε και ο Έλληνας πρωθυπουργός, αναφερόμενος στη Διακήρυξη των Αθηνών Περί Σχέσεων Φιλίας και Καλής Γειτονίας, που υπεγράφη σήμερα μεταξύ των δύο πλευρών, τονίζοντας ότι θα επεκταθούν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

“Ελλάδα και Τουρκία, Τουρκία και Ελλάδα, οφείλουν να ζουν ειρηνικά, να διατυπώνουν τις διαφορές τους, που είναι γνωστές, να τις συζητούν με ειλικρίνεια και να αναζητούν συνέχεια λύσεις. Κι αν αυτές δεν γεφυρώνονται, πάντως να μην παράγουν αυτόματα εντάσεις και κρίσεις” σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

thetoc.gr