Απεβίωσε στα Γιάννενα ο Βολιώτης τοπογράφος μηχανικός Πανταζής Αδρίμης

Έφυγε χθες, 6 Δεκεμβρίου, από τη ζωή, στα Ιωάννινα όπου και ζούσε, ο Βολιώτης τοπογράφος μηχανικός Πανταζής Αδρίμης, σε ηλικία 73 ετών, ύστερα από πολυετή σκληρή μάχη με τον καρκίνο.
Ο Πανταζής Αδρίμης γεννήθηκε στον Βόλο, όπου και τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του.
Ήταν γιος του λυκειάρχη φιλολόγου Αθανασίου Αδρίμη. Σπούδασε τοπογράφος μηχανικός στο ΑΠΘ. Ως φοιτητής ανέπτυξε έντονη αντιδικτατορική δράση. Το 1971 συνελήφθη και μετά από πολύμηνη κράτηση καταδικάστηκε από το Έκτακτο Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης σε τρία χρόνια φυλάκιση. Η ποινή του αναστάλθηκε στο πλαίσιο του πειράματος «φιλελευθεροποίησης» της χούντας με την κυβέρνηση Μαρκεζίνη. Συνελήφθη ξανά στις 17 Νοεμβρίου 1973 κατά την εξέγερση του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης, παρέμεινε υπόδικος για διάστημα λίγων μηνών και κατόπιν αφέθηκε ελεύθερος, μαζί με άλλους συγκρατούμενους φοιτητές, χωρίς δίκη.
Υπήρξε άριστος μηχανικός και μέχρι τη συνταξιοδότησή του διατηρούσε μελετητικό γραφείο στα Ιωάννινα, ως ελεύθερος επαγγελματίας τοπογράφος μηχανικός, μελετητής δημοσίων έργων. Μαζί με το γραφείο στην Καβάλα του αδελφού του Γιώργου Αδρίμη, επίσης τοπογράφου μηχανικού, συμμετείχε σε πλήθος μελετών, μεταξύ αυτών σε μελέτες του Εθνικού Κτηματολογίου και μελέτες οδοποιίας για την κατασκευή της Εγνατίας οδού.
Ήταν αδελφός της αρχαιολόγου Βάσως Αδρύμη – Σισμάνη, επίτιμης διευθύντριας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας.
Παντρεμένος με τη μηχανικό Έφη Σουσιοπούλου, απόκτησε δύο παιδιά, τη Φωτεινή Αδρίμη, αρχιτέκτονα μηχανικό, και τον Αθανάσιο Αδρίμη, οικονομολόγο. Ευτύχησε να χαρεί και ένα εγγόνι, τον μικρό Πανταζή.
Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στα Ιωάννινα.