Στο Karabuk της Τουρκίας το ΓΕΛ Αργαλαστής

Το ΓΕΛ Αργαλαστής στα πλαίσια της συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus ξεκίνησε το πρώτο του ταξίδι την Κυριακή 3/12 με προορισμό την τουρκική πόλη Karabuk.

Οι μαθήτριες που επιλέχθηκαν με βάση τη συμπερίληψη, δήλωσαν ιδιαίτερα ενθουσιασμένες για τους νέους φίλους από την Τουρκία, την Ιταλία και την Ολλανδία, που γνώρισαν φτάνοντας εκεί και ανυπομονούν, όπως σημειώνεται από τη Διεύθυνση του σχολείου,  να γνωρίσουν καλύτερα τον πολιτισμό και τις συνήθειές τους και ήδη δηλώνουν κατευχαριστημένες από τη φιλοξενία που τους προσφέρεται.

Μαζί με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους, συμμετέχουν σε ποικίλες δράσεις και επισκέψεις που οργανώνει το τουρκικό σχολείο, τόσο στην εξοχή στην περιοχή της Σαφράνπολης, όσο και στην κοντινή πόλη Αμάσεια και την Κωνσταντινούπολη.

«Πιστεύουμε πως επιστρέφοντας την Κυριακή 10/12, θα έχουν αποκτήσει πλούσιες εμπειρίες, φίλους και συνεργάτες. Θα έχει βελτιωθεί σημαντικά η ικανότητα επικοινωνίας και οι διαπολιτισμικές ικανότητες αφού θα έχουν αλληλεπιδράσει με άτομα διαφορετικής πολιτισμικής κουλτούρας», αναφέρει η Διεύθυνση του σχολείου χαρακτηριστικά.