Υπουργείο Υγείας: “Θα προκηρύξουμε θέση ογκολόγου στο Αχιλλοπούλειο”

Το Νοσοκομείο του Βόλου έχει εξαιρεθεί από τις προσλήψεις γιατρών και όπως κατέγραψαν τα gegonota.news καμία θέση γιατρού δεν προκηρύχθηκε, για να καλυφθούν επείγοντα κενά σε κλινικές και τμήματα.

Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2023 το αργότερο, θα προκηρυχτεί εκτός των άλλων θέσεων, σε κάθε περίπτωση, η θέση ειδικότητας Παθολογικής Ογκολογίας στο Αχιλλοπούλειο Γ. Ν. Βόλου.
Συγκεκριμένα, σε πρωινή επικοινωνία που είχε ο κ. Χρήστος Μπουκώρος με τον κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, ο υφυπουργός διαβεβαίωσε τον βουλευτή, ότι ισχύουν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις του.
Άλλωστε, στην επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει τον Οκτώβριο ο βουλευτής για την προκήρυξη μόνιμων θέσεων ιατρών ειδικότητας Παθολογικής Ογκολογίας στο Αχιλλοπούλειο Γ. Ν. Βόλου, ο υφυπουργός είχε απαντήσει αρμοδίως στη Βουλή, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Σχετικά, με την πρόσφατη προκήρυξη των 246 θέσεων ειδικευμένων ιατρών για τα νοσοκομεία στην επικράτεια, ο υφυπουργός διευκρίνισε πως αφορούσε την επαναπροκήρυξη των άγονων θέσεων, που είχαν προκηρυχτεί στο παρελθόν και δεν είχαν πληρωθεί.
Ο βουλευτής, θεώρησε αναγκαίο να ζητήσει διευκρινήσεις από τον υφυπουργό για το μείζονος σημασίας ζήτημα, καθότι η Μονάδα Χημειοθεραπείας του Γ.Ν. Βόλου με το τεράστιο φόρτο εργασίας, πρέπει να διασφαλίσει την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία της.